avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... “Eroare materiala” proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

“Eroare materiala” proces verbal de contraventie

“Eroare materiala” proces verbal de contraventie

Mi-a fost suspendat permisul in Mai pentru ca am trecut pe rosu chipurile.
Am facut contestatie deoarece in procesul verbal agentul constatator desi a trecut actul normativ care prevede ca sanctionarea este de 30 de zile, in casuta in care scrie “se suspenda exercitarea dreptului de a conduce pe o perioada:” el a trecut 90 de zile.
In cererea de intampinare scrisa la calculator presupun ca de juristul MAI, in procesul verbal facut la calculator apare identic 90 de zile.

Am invocat in fata instantei nulitatea absoluta a procesului verbal chiar daca a scris corect actul normativ, el mi-a aplicat sanctiune de 90 de zile.

Pe mine nu ma intereseaza ca a scris actul normativ pentru 30 de zile, eu nu am nicio garantie ca in momentul in care predam permisul, domnisoara caruia ii dadeam permisul, la calculator nu imi trecea 90 de zile, 100% trecea 90 de zile dupa cum a scris agentul conststator, doar nu statea ea sa vada ce zice actul normativ.

Iar motivarea instantei a fost intr-un final “eroarea materiala”

Vreau sa fac apel, ce spuneti ?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
andreimario96, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:27, 27 Octombrie 2022
Rămâne la latitudinea dvs sa faceți sau nu apel,în principiu făcând apel mai tergiversati aplicarea sancțiunii dispuse sau altfel spus mai.prelungiti agonia.Sansele sunt greu de estimat de cineva care nu a studiat dosarul la prima vedere motivarea pare corecta.
Rămâne la latitudinea dvs sa faceți sau nu apel,în principiu făcând apel mai tergiversati aplicarea sancțiunii dispuse sau altfel spus mai.prelungiti agonia.Sansele sunt greu de estimat de cineva care nu a studiat dosarul la prima vedere motivarea pare corecta.
Nu ati avut nici o baza legala sa cereti anularea PV de contraventie pe motivul nulitatii absolute, ar fi trebuit sa invocati decizia 22 din 2007 a ICCJ, pentru un caz de nulitate relativa. Chiar si asa, daca este considerata eroare materiala, asta inseamna ca e recunoscuta acea greseala de redactare a agentului constatator chiar in hotarirea judecatoreasca si trebuie sa va suspende doar 30 de zile permisul.
[ link extern ]
Altfel e abuz in serviciu din partea functionarului public (politistul) si puteti sa-l dati in judecata la instantele de contencios administrativ..
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Lamurire contravaloare amenda circulatie Arsys Arsys Buna ziua, In data de 01.05.2016 , ora 1:30 am fost oprit de un echipaj de politie si am primit amenda + suspendare 60 de zile pentru conducere autoturism pe ... (vezi toată discuția)
Eroare proces verbal - anulare? stefanprisacariu stefanprisacariu Buna seara, Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasirea limitei de viteza cu mai mult de 50 km/h si mi-au dat dovada pentru 15 ... (vezi toată discuția)