avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calitate de martor in instanta Buna ziua, in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calitate de martor in instanta Buna ziua, in cadrul unui proces de stabilire a exercitarii autoritatii ...

Buna ziua,

in cadrul unui proces de stabilire a exercitarii autoritatii parintesti, instanta poate admite ca martora pe sora concubinei parate....care s=a oferit de bunavoie sa fie chemata in calitate de martora de catre concubinul reclamant si cu spri.jjinul acestuia ....?

pentru a demonstra starea psihica labila a surorii parate de-a lungul timpului, modul de manifestare violent fata de rude si familie cu scopul de a o decade din drepturi...si a cere expertiza psihiatrica....

ca proba aduce si certificatul de boala psihica grava a defunctei mame a acestora...eliberat la 32 de ani...prin care sa sugereze o posibila transmitere ereditara a bolii psihice catre parata, pe langa probe audio. cu violenta deosebita, variata si constanta fata de minori.

pe de alta parte, instanta poate respinge aceasta marturie a surorii ..anticipand..intrezarand...o relatie de dusmanie so vindicativa intre cele doua surori...?

Va multumesc. pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
intrebare18, utilizator
Cel mai recent răspuns: intrebare18 , utilizator 20:31, 26 Octombrie 2022
Dacă concubin se opune audierii ca martor a surorii sale, instanţa nu ar trebui să o admită ca martor: Art. 315 Cod procedură civilă:
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
Multumesc pentru raspuns.
Concubinul este de acord si incurajeaza marturia surorii contra surorii parate.

La fel si sora parata se poate opune marturiei propriei surori.

in alta ordine, probele audio cu violentele grave si repetate asupra minorilor, alaturi de certificatul de boala psihica grava a mamei surorii si marturia surorii cu privire la comportamentul anormal si violent al surorii sunt suficiente pentru solicitarea unui examen psihiatric si decaderea surorii din drepturile parintesti?

in prezent minorii se afla la concubin, ca urmare a unui ordin de restrictie si deciziei instantei.

- Editat de admin: Repet rugămintea de a nu mai ”presăra” inutil în text atât de multe puncte de suspensie. Mulțumesc -
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, din punct de vedere legal..poate fi acceptata .marturia ... intrebare18 intrebare18 Buna ziua, din punct de vedere legal..poate fi acceptata .marturia unei surori contra propriei surori.. de gradul 1 ..ca martora chemata in favoarea ... (vezi toată discuția)
Pot sa divortez? Cristinamarinescu Cristinamarinescu Buna ziua, scriu in numele surorii mai mari , care este nevazatoare. Ea are varsta de 38 de ani, este casatorita si are un copil cu varsta de 9 ani. Sotul ... (vezi toată discuția)