avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Dacă am făcut un contract de vânzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Dacă am făcut un contract de vânzare -cumpărare ...

Bună ziua.Dacă am făcut un contract de vânzare -cumpărare de mână acum 4 ani cum pot autentifica acel contract? Amintesc că unul dintre vânzători a avut împuternicire de la consulat nefiind în țară.Am nevoie acum iar de împuternicirea persoanei sau nu,având în vedere că au trecut 4 ani de atunci?
Cel mai recent răspuns: IliesIca , utilizator 08:36, 27 Octombrie 2022
Ați achitat suna stipulată in contract sau îndeplinit toate obligațiile? Este contract sau antecontract? Dacă partea dorește autentificarea mergeți la notar, dacă nu, in masura in care v ați îndeplinit obligațiile, formulați acțiune in instanța.

Contractul privind un bun imobil neautentificat e lovit de nulitate absoluta.
Vânzătorii suntem noi și ,da,dorim autentificarea acelui contract doar că cumpărătorul ne cere o împuternicire specială prin care să-l împuternicim cu reîntabularea,vânzarea,schimbarea din extravilan în intravilan etc, Chiar nu mai înțeleg nimic mai ales că el a cumpărat de la noi acum 4 ani,De ce să-l împuternicesc atâta timp cât noi i-am vândut acel teren? Vă rog să mă lămuriți ce urmărește?
Cât timp contractul nu a fost autentificat tot dumneavoastră ați rămas proprietar, din punct de vedere legal, deci, pentru orice formalități cumpărătorul va avea nevoie de procura.

Contractul privind un bun imobil neautentificat este lovit de nulitate absoluta.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren vanzare- cumparare antal mihai antal mihai un contract de vanzare-cumparare a unui teren este valabil netrecut prin notariat, facut doar cu martori este valabil? (vezi toată discuția)
imobil vândut cu procură făcută în străinătate la un notar, nu la consulat. se poate pune problema nulității relative sau absolute a contractului? Cristina 27 Cristina 27 Contract vanzare cumparare, vanzatorul cu domiciliu in Germania, imobil in Romania, a facut procura pt sotie(bun comun), dar nu la consulat, deci procura nu e ... (vezi toată discuția)
Contractul vanzare cumparare in forma electronica ?? divatz divatz Buna seara am si eu o intrebare Contractul de vanzare cumparare dat cumparatorului are valabilitate sau cumparatorul trebuie sa aiba contractul in original. ... (vezi toată discuția)