avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Daca circuli cu masina pe un drum judetean, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Daca circuli cu masina pe un drum judetean, ai nevoie ...

Buna ziua,
Daca circuli cu masina pe un drum judetean, ai nevoie de rovinieta?
In lege se vorbeste de 'drumuri nationale', ceea ce e cam vag, avand in vedere ca si drumurile forestiere sunt tot ...nationale :-)

Ce vreau sa punctez este ca nu se specifica in mod clar ca rovinieta este obligatorie DOAR pe DN-uri, Drumuri Expres sau pe Drumuri de MareViteza...

De aici si intrebarea: ca sa fi in regula, rovinieta este necesara pe drumurile judetene?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cu respect,
Dragos Anghel
Cel mai recent răspuns: roadx , utilizator 15:29, 27 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OG 15/2002
Articolul 1
(1) În înțelesul prezentei ordonanțe, termenii și expresiile de mai jos se definesc după cum urmează:
.............................
d) rețeaua de drumuri naționale din România - drumurile de interes național definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
.............................
(2) Începând cu data de 1 iulie 2002 se introduce tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, denumit în continuare tarif de utilizare, aplicat tuturor utilizatorilor români și străini pentru toate vehiculele înmatriculate care sunt folosite pe rețeaua de drumuri naționale din România și structurat în funcție de perioada de parcurs și de staționare, de încadrarea în clasa de emisii poluante (EURO), de masa totală maximă autorizată (MTMA) și de numărul de axe, după caz.
(la 04-11-2004, Alin. (2) al art. 1 a fost modificat de pct. 1 din LEGEA nr. 415 din 18 octombrie 2004, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1.002 din 1 noiembrie 2004. )
(2^1) Tariful de utilizare se aplică pe rețeaua de drumuri naționale din România, astfel cum este definită la alin. (1) lit. d), cu excepția sectoarelor de drum național aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ieșire în/din acestea.
(la 09-07-2015, Alin. (2^1) al art. 1 a fost modificat de pct. 8 al art. unic din LEGEA nr. 186 din 2 iulie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 495 din 6 iulie 2015, care modifică pct. 6 al art. III din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 8 din 22 aprilie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 285 din 28 aprilie 2015. )
(2^2) Sectoarele de drum pentru utilizarea cărora se vor percepe tarife de concesiune și care vor fi exceptate de la plata tarifului de utilizare vor fi stabilite prin hotărâre a Guvernului.
[ link extern ]

OG43/1997

Articolul 6
(1) Drumurile de interes naţional aparţin proprietăţii publice a statului şi cuprind drumurile naţionale, care asigura legăturile cu Capitala tarii, cu resedintele de judeţ, cu obiectivele de interes strategic naţional, între ele, precum şi cu ţările vecine, şi pot fi:
- autostrăzi;
- drumuri expres;
- drumuri naţionale europene (E);
- drumuri naţionale principale;
- drumuri naţionale secundare.
[ link extern ]

Deci raspunsul la intrebarea dvs. este nu.


Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
latka, moderator
Va multumesc pentru raspunsul oferit. Asa stiam si eu, dar...
Intrebarea mea a fost generata de faptul ca la intoarcerea in oras, circuland pe un drum judetean, am observat fix la intrarea in oras, ca erau amplasate camere de luat vederi, suspendate pe mijlocul drumului. De regula, acestea monitorizeaza traficul in vederea depistarii lipsei rovinietei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovigneta Daca poate cineva sa ma lamureasca pe ce drumuri este obligatorie plata rovignetei: DN, DJ, E.. sau toate, cum se defineste expresia \"reteaua de drumuri ... (vezi toată discuția)
Rovigneta romania octavianungur octavianungur Buna seara! as dori sa stiu daca este necesara achizitionarea rovignetei pentru Romania, in conditiile in care am domiciliul in mun Tg Mures, si doresc sa ma ... (vezi toată discuția)