Bună ziua. Speta la care mă voi referi este o infracțiune pentru care pedeapsa prevăzută este de șapte ani. Astfel, termenul de prescripție este de opt ani, fără întreruperea cursului prescripției, sau de 16 ani, în cazul întreruperii. În 2011, cauza a fost înapoiată organelor de cercetare, în vederea refacerii dosarului. De atunci, liniște. Întrebarea mea este: urmare a deciziei recente a CCR cu privire la prescripție, referitor la periada cuprinsă între anii 2014-2018-2022 (nu stăpânesc prea bine), termenele menționate mai sus vor suferi vreo diminuare? Mulțumesc.
Pare ca, daca s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale operează prescripția.
Trebuie însă făcută o analiza aprofundata intrucat pot avea loc mai multe discuții juridice.
Mie imi pare ca este asa cum am arătat în primul paragraf.
Aici e aici. Dosarul fiind înapoiat procuraturii, probabil prescripția a fost întreruptă. Și, de atunci, 2011, nimic. Mă gândeam că va opera prescriptia specială (8 ani X 2 = 16 ani). De aceea am bănuit că respectiva Decizie a CCR ar putea avea vreo influență asupra acestui interval de 16 ani. Mulțumesc pentru atenție.
Este de analizat.Judecatorii stau și 4 luni sa analizeze un caz.
Și judecatorii mai greșesc în unele cazuri pentru ca nu toți au talent la interpretarea juridica.
Și în afara de talent care este vital mai trebuie și ceva munca...
Eu nu am făcut niciodată studii juridice gratis pe spețe.
Ceea ce vreți dvs. presupune o analiza de studiu juridic.
Pe scurt, fără o analiza aprofundata în stilul meu caracteristic, sunt de părere ca nu va fi deloc funcțională varianta gândită de dvs.
Asa îmi pare...Dar este ca la o partida de șah în care te poți duce pe multe varianta, asa cum o mutare modifica tot jocul ulterior și trebuie analizată intreaga partidă pana la final.