avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru- scutire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru- scutire

In urma unui partaj imobiliar prin atribuire facute de catre instanta de judecata, s-au achitat sultele la ceilalti coproprietari.
Aceasta hotarare s-a casat si dupa rejudecare, imobilul s-a atribuit unui alt coproprietar.
Subsemnata am solicitat RESTITUIREA SULTELOR ACHITATE.
Instanta ma obliga ca sa achit taxa de timbru la valoare.
Intrebare:
Exista o prevedere legala care scuteste de plata taxei de timbru restituirea sultei achitate? Mi-o puteti indica?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 23:59, 20 Ianuarie 2010
Dvs trebuie sa achitati taxa de timbru si sa solicitati cheltuieli de judecata (onorariul de avocat si taxa de timbru achitata). Intrucat partea adversa o sa cada in pretentii, atunci o sa fie obligata si la palta cheltuielilor de judecata.
Acea scutire la care va referiti este reglementata de O.U.G.nr.51/20008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.193/2008. Daca intruniti conditiile prevazute acolo solicitati instantei de judecata, sa va aprobe acordarea unui ajutor public judiciar.
nu cred ca ar trebui sa achitati timbrajul

efectele casarii se rasfrang si asupra achitarii sultelor facute in virtutea hot. casate.. ( ce, ei au timbrat la rejudecare?)
CLAUDIA DRAGAN a scris:

Exista o prevedere legala care scuteste de plata taxei de timbru restituirea sultei achitate?

Nu.
Orice cerere prin care se pretinde o suma de la parat, indiferent care este izvorul acestei plati, trebuie timbrata pentru admisibilitatea in principiu. Cererea va fi admisa si veti solicita cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces in care vor intra onorariul de avocat (dupa caz) si taxele de timbru achitate pentru solutionarea cererii.
Daca nu aveti posibilitati materiale de a suporta taxele de timbru aferente sumei pretinse puteti solicita ajutor public judiciar urmand procedura prevazuta de O.U.G. nr. 51/2008. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate cu cota in diviza-cum poti iesi fara acordul partilor Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Am mostenit un teren si o casa ,impreuna cu alte rude (in numar de 6). Care este procedura sa separ cota in diviza de ceilalti ,cat ar costa? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa timbru judiciar bobcat27ad bobcat27ad Daca instanta a ridicat din oficiu exceptia inadmisibilitatii cererii si a admis-o, respingand cererea, fara a mai solutiona fondul cauzei, pot cere ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa judiciara de timbru iojamaria iojamaria O persoana fizica a achitat in iulie 2013 o taxa judiciara de timbru, pentru o actiune de constatare de proprietate. Taxa s-a platiti la primarie, apoi 30 % , ... (vezi toată discuția)