Bună seara. Sunt președintele unei asociații de proprietari și mă confrunt cu o problema. Un locatar și-a montat o statie de încărcare autoturism electric pe fațada unui bloc( el nu locuiește în acel bloc,dar are cumpărat loc de parcare lângă acesta). Pentru montarea stației de încărcare a cerut acordul proprietarului firidei electrice din acel bloc( este dezvoltatorul,nu suntem încă proprietari pe instalația electrică,dar asta este o alta discuție),a făcut un proiect și a montat statia cu o societate autorizata ANRE. La asociația a depus o informare cu ce are de gând să facă,dar în schimb nu a cerut aprobarea locatarilor pentru montarea stației. Locatarii sunt supărați că nu li s-a cerut acordul. Persoana in cauza poate monta o astfel de instalație pe spațiul comun al asociației fara sa ceara acordul asociației și proprietarilor,sau poate doar sa informeze asociația cu ce are de gând să facă? Mulțumesc anticipat !
Dacă sunteți președinte de asociație, presupun că știți ce spune legea 196 din 2018, art. 38 și 39. Dacă nu doriți să închiriați partea comună acelui deținător de parcare, cereți cel puțin să vă prezinte autorizația de construire.
Caut sa fac totul ca la carte, dar din cauza legilor intortocheate nu stie nimeni exact pasii.
In prezent am acord scris de la proprietarul instalatiei electrice aferenta bloculului, am proiect tehnic intocmit de catre firma autorizata, montaj efectuat de electrician autorizat ANRE, informare catre asociatie. La toate facturi si chitante.
In prezent statia e montata intr-o cutie fdcp pe fatada blocului, langa firida blocului, adiacent locului meu de parcare privat.
Spuneti-mi va rog care ar fi pasii pentru ca totul sa fie 100% legal, (autorizatii alte proiecte/avize, etc.. ) pentru ca sunt multi vecini rau-voiti care din motive subiective sunt impotriva montarii statiei. De asemenea sa imi spuneti ce cadre legale de atac am impotriva acestora. Nu vreau sa fac rau, dar daca nici legal fiind nu reusesc sa le iau acordul,... nu stiu cum sa mai fac.
De asemenea sa imi spuneti ce cadre legale de atac am impotriva acestora. Nu vreau sa fac rau, dar daca nici legal fiind nu reusesc sa le iau acordul,... nu stiu cum sa mai fac.
Va multumesc.
daca aveti nevoie de acord si ei refuza, doar in instanta puteti! ei trebuie sa justifice refuzul, nu merge ca “sunt proprietar si asa vreau eu”, ca e abuz de drept!
AntoanelaC
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua, aveți nevoie de autorizație de construire. Asta dacă nu s-a aprobat si publicat in MO propunerea de modificare a legii 50, propunere ce precizează ca nu mai este nevoie de AC ci de un aviz al Autorității publice locale. Problema cu obținerea AC este ca fiind montata pe fațada - proprietate comuna, in cota indiviza, aveți nevoie de acordul asociației. Și dacă nu îl obtineți, doar in instanța puteți sa aveți șanse sa îl obtineți. Bafta!