avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua mă poate obliga asociația de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua mă poate obliga asociația de proprietari sa dau bani ...

Buna ziua mă poate obliga asociația de proprietari sa dau bani in sumă de 200 sau 300 lei pt a da in judecata anumiți proprietari care nu sânt cu plățile la zi . Vreau să știu dacă este legal . Conform cărei legi și ce se poate întâmpla dacă nu sânt de acord sa dau .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:06, 31 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii, veti fi penalizat, daca nu contribuiti pentru cheltuielile comune si veti figura cu datorii Serviciile avocatiile nu se platesc singure. Asociatia nu are bani pentru cheltuielile de judecata.

Articolul 78
(1) Administratorul este obligat să notifice, în scris, proprietarul care are plăți restante la cheltuielile comune ale imobilului asupra datoriilor și să înștiințeze președintele și comitetul executiv al asociației de proprietari despre restanțe.
(2) Asociația de proprietari, prin președinte, are dreptul de a acționa în instanță proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contribuție la cheltuielile asociației mai mult de 60 de zile de la termenul scadent, respectiv 90 zile de la afișarea listei, informând membrii asociației prin afișare la avizier.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2022
latka, moderator
In cazurile in care asociatia de proprietari se afla in postura de recuperare sume cu titlu de restanta,aceasta este indreptatita sa apeleze la serviciile unui aparator care stapaneste procedura,poate reprezenta si apara profesional interesele asociatiei de proprietari
Daca dv intelegeti sa nu achitati sumele consemnate in lista lunara de intretinere,asociatia de proprietari conform disp L nr 196/2018 initial are dreptul legal sa aplice penalitati de maximum 0,2% zi/intarziere ,iar daca staruiti in neplata puteti ajunge sa fiti actionat in instanta pentru recuperare debit acumulat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o nedumerire : la mine în bloc au fost dati in ... Ledoasa Ledoasa Buna ziua, am o nedumerire : la mine în bloc au fost dati in judecata, trei proprietari cu restante mari . În instanta datoriile au fost prescrise . Cine ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari poate da in judecata presedintele asociatiei ... Ionescu Laura Ionescu Laura Asociatia de proprietari poate da in judecata presedintele asociatiei pentru ca nu a incercat sa recupereze restantele la intretinere? Avem peste 20 000 de lei ... (vezi toată discuția)
Buna seara! ce masuri se pot lua impotriva celor care nu vor ... sorin20061 sorin20061 Buna seara! Ce masuri se pot lua impotriva celor care nu vor sa isi achite la zi fondul de reparatii in cadrul unei asociatii de proprietari, La sumele ... (vezi toată discuția)