avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata pe post la calcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata pe post la calcularea pensiei

Sunt pensionar din 2009. In actele depuse la dosarul de pensionare am depus si o adeverinta in care era salariile realizate, luate din statele de plata pe o anumita perioada , respeectiv pe 8 ani.Aceste salarii erau mai mari deci cele din cartea de munca.Eram remunerat nu dupa categoria inscrisa in cartea de munca ci remuneratie pe postul de munca la care
salarizarea era mai mare.In cartea de munca aveam categoria 1 a , eram platit pe statul de plata cu remuneratia corespunzatoare categoriei a3 a, cat. a2 eram platit pentru cat. a 4 a , etc.. La calcularea pensiei adeverinta cu salariile extrase din statele de plata nu au fost luate in calcul, Daca acum dau in judecata casa de pensii si cistig, voi primi sumele retroactiv din 2009 sau numai de la data pronuntarii sentintei?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2022
ika, utilizator

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei Viomio Viomio Buna ziua !! Sunt din Bucuresti, sect. 3, pensiont pe caz de boala (gradul I ) din 2009. La calcularea pensiei nu mi-a spus nimeni ca ar trebui sa aduc ... (vezi toată discuția)
Activitate lucrata in acord / pensie Stefan 51 Stefan 51 sint unul din cei care au lucrat in acord inainte de 90 si mi-am platit contributiile la pensie la 2%dupa cistig nu dupa salarul tarifar ex la categoria a 7-a ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila -litigii de munca la ce data devine definitiva ... cetatean_romania cetatean_romania Sentinta civila -litigii de munca La ce data devine definitiva o sentinta civila cu drept de apel pt care nu s-a mai depus apelul -la data ... (vezi toată discuția)