avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita mobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita mobiliara

as vrea sa aflu mai multe despre executarea silita mobiliara.
Cel mai recent răspuns: Marina Loredana Mihailescu , Avocat 22:14, 23 Ianuarie 2010
va recomandam sa ridicati o problema punctuala pentru a primi, poate, un raspuns sau sa recurgeti la un tratat de executare silita, daca doriti "sa aflati cat mai multe"
Prin acest mijloc se realizeaza valorificarea bunurilor mobile ale debitorului urmarit. Procedura de executare cunoaste trei faze: 1) identificarea si sechestrarea bunurilor; 2) vanzarea bunurilor la licitatie; si 3) distribuirea sumei.
Executarea silita mobiliara este precedată de o somaţie în care i se conferă debitorului o zi liberă pentru a face plata voluntar. Dacă somaţia nu este urmată de executare, după trecerea termenului(o zi),executorul judecătoresc se va deplasa la locul unde se află bunurile mobile proprietatea debitorului şi va proceda la invetarierea şi apoi sechestrarea lor.Măsura sechestrării bunurilor odată cu somaţia trebuie luată doar dacă exista pericol evident de sustragere a bunurilor
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Marina Loredana Mihailescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara irinagri irinagri Buna ziua , va rog sa mi spuneti ce inseamna somatie mobiliara? am primit astazi aceasta somatie si imi spun ca daca nu platesc ma executa silit ,cu ... (vezi toată discuția)
Ce bunuri pot fi executate silit magop magop Buna ziua, Am un PFA cu activitate instructor auto. Din diverse motive sunt restantie cu plata la cartea de munca, sanatate.In cazul in care nu ajung la zi ... (vezi toată discuția)
Modalitati de executare silita Pilu Pilu Buna dimineata. As avea o mare rugaminte daca poate sa ma ajute cineva. Urmeaza sa particip la un interviu si una din intrebari ar fi: Care sunt principalele ... (vezi toată discuția)