Anul trecut pe 19 septembrie am condus masina personala sub influenta bauturilor alcolice prima proba 2,22 si a doua 2,14 art 336 art 1, am urmat porcesul penal am recunoscut, am adus inscrisuri ca sunt bine integrat in societa am regretat fapta in instanta, si pe buna dreptate imi pare tare rau pentru ce am facut si imi e foarte rusine de ce s-a intamplat .
Am primit luna trecuta pe data de 28 Septembrie o condamnare de 8 luni cu suspendare am decis cu avocatul sa nu mai facem apel si sa o lasam asa , astazi Parchetul a facut apel avand in vedere ca Parchetul a cerut o pedeapsa cu suspendare sau plata unei amenzi penale de mininm 7500 lei .
Acum nu stiu la ce sa ma astept am urmatorul termen pe data de 08/12/2022
Precizez ca mai scrie ca sunt la Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie
Atasez mai jos sentinta pe scurt de pe portalul Ecris
28.09.2022
Ora estimata: 08:30
Complet: PEN 4 - AM
Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 C. pen. cu aplic. art. 396 alin. 10 C. proc. pen., condamnă pe inculpatul TUDORACHE ŞTEFAN VLAD la pedeapsa închisorii de 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. 1 C. pen. În temeiul art. 91 alin. 1 C. pen., suspendă executarea pedepsei închisorii sub supraveghere. În temeiul art. 92 alin. 1 C. pen., stabile?te durata termenului de supraveghere la 2 ani. În temeiul art. 93 alin. 1 C. pen., dispune respectarea de către inculpat a măsurilor de supraveghere pe durata termenului de supraveghere, constând în prezentarea la serviciul de proba?iune, la datele fixate de acesta, primirea vizitelor consilierului de proba?iune desemnat cu supravegherea sa, anun?area, în prealabil, a schimbării locuin?ei ?i a oricărei deplasări care depă?e?te 5 zile; comunicarea schimbării locului de muncă, comunicarea de informa?ii ?i documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existen?ă. În temeiul art. 93 alin. 2 C. pen., instan?a impune în sarcina inculpatului respectarea obliga?iei prevăzute la lit. b) C. pen., constând în frecventarea unuia sau mai multor programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Proba?iune Prahova sau organizate în colaborare cu institu?ii din comunitate, constând în programe de terapie cognitiv-comportamentală, programe cu caracter informativ ?i consiliere motiva?ională, pe durata termenului de supraveghere. În temeiul art. 93 alin. 3 C. pen., obligă pe inculpat la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunită?ii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Oraşului Breaza sau al Serviciului de Transport Public Local şi Administrarea Domeniului Public şi Privat din oraşul Breaza. În temeiul art. 404 alin. 2 C. proc. pen. rap. la art. 91 alin. 4 C. pen., instan?a îi pune în vedere inculpatului dispozi?iile art. 96 C. pen., privind cazurile de revocare a suspendării sub supraveghere, respectiv dacă inculpatul nu respectă cu rea-credin?ă măsurile de supraveghere ori obliga?iile impuse în sarcina acestuia pe durata termenului de supraveghere ori săvâr?e?te o nouă infrac?iune pe durata acestui termen. În temeiul art. 274 alin. 1 şi 2 C. proc. pen., obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 700 de lei, din care 300 de lei reprezintă cheltuieli judiciare avansate în cursul urmăririi penale şi 400 de lei reprezintă cheltuieli judiciare avansate în cursul camerei preliminare şi al judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei hotărâri, pentru reprezentantul Ministerului Public şi inculpatul Tudorache Ştefan Vlad. Pronunţată astăzi, 28.09.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia reprezentantului Ministerului Public şi a inculpatului, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 249/2022 28.09.2022
Daca imi puteti da un sfat sau ce sa fac in situatia asta o parere in plus conteaza mult pentru mine va multumesc mult
Salut ideea este că parchetul o să ceară o pedeapsa mai mare ,tocmai că să poată mari și termenul de încercare sub supraveghere .și da și eu am avut situație similară și am primit condamnare 1 an suspendare...nu te îngrijora fi doar atent pe viitor că un deranj de ordine publică te poate duce la pedeapsa cu închisoarea..bafta