avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Calcul Indemnizatie, angajare la pfa sau srl, venit si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Calcul Indemnizatie, angajare la pfa sau srl, venit si impozit

Salut,

Sotia mea e insarcinata si lucreaza la o firma unde nu ar putea sa-si indeplineadca task-urile curand. Job remote nu i-am gasit si Ne tot gandim la solutii, una din ele ar fi sa o angajez eu, avand pfa, sau prieteni, care au srl. In mod evident, la niciuna dintre societati nu ar avea multa activitate productiva. In ce conditii s-ar putea angaja? Cum se calculeaza indemnizatia? Poate avea intreruperi (perioada in care nu a lucrat) ca sa primeasca banii? Din cate stiu daca o angajez eu, ar trebui sa platesc impozit aferent salariului ei o perioada, dupa care indemnizatia eu ar trebui sa o platesc (adica sa traim din banii pe care ii avem deja). Cat dureaza sa imi recuperez banii de la stat? Acel “venit” al ei banuiesc ca nu-i impozitabil.

Mersi anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Pfa sau ii prestări servicii ue ale15 ale15 Bună ziua! Caut de câteva zile pe forum informații, idei, răspunsuri, însă am decis totuși, sa cer un răspuns \"personalizat\", direct la situația ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal pentru a crea o platformă prin care să plătesc din firmă persoane care nu dețin srl sau pfa casiansoneriu casiansoneriu Salutare, Doresc sa construiesc o platforma pe care o persoana fizica la indeplinirea unor task-uri sa primeasca o anumita suma de bani. Care este cadrul ... (vezi toată discuția)
Însărcinată în timpul perioadei de probă Cristina256 Cristina256 Buna ziua! Ma aflu intr-un proces de recrutare pentru un post pe perioada determinata (18 luni), si as vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care as ramane ... (vezi toată discuția)