avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Însărcinată în timpul perioadei de probă
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Însărcinată în timpul perioadei de probă

Buna ziua!
Ma aflu intr-un proces de recrutare pentru un post pe perioada determinata (18 luni), si as vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care as ramane insarcinata in aceasta perioada, legat de concediul de crestere copil, avand in vedere ca eu si sotul planuim ca in viitorul apropiat sa facem un bebe (peste 1-2 ani).
Ar fi 2 scenarii, unul in care as ramane insarcinata dupa 6-7-8luni la noul job, si intrarea in prenatal s-ar produce in timpul contractului, caz in care banuiesc ca nu as fi afectata in niciun fel. Dar, daca as ramane insarcinata inspre finalul contractului, mai pot beneficia de indemnizatia concediu crestere copil? De exemplu sa zicem ca as ramane insarcinata cand mai am 5 luni de contract, iar cand ar trebui sa intru in prenatal la 7-8 luni, nu mai am un contract de munca activ. In acest caz pierd automat dreptul la indemnizatie pe cei 2 ani, sau cum se procedeaza? Mentionez ca lucrez de 5 ani, momentan am contract pe nedeterminat dar jobul in speta este foarte interesant si o oportunitate buna, si de aceea as vrea sa schimb. Nu ma intereseaza intoarcerea la munca dupa cei 2ani, deoarece consider ca voi putea sa imi gasesc atunci un alt job, insa nu as vrea sa pierd banii pentru cei 2 ani cat stau acasa. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:04, 31 Iulie 2020
Buna ziua,
Daca o sa intrati in concediu maternal ( pre si postnatal) cat aveti contractul activ ( si mai aveti cateva luni bune din el, sau cel putin cat dureaza concediul maternal), acesta o sa fie platit tot de angajator.

Daca intrati in prenatal cu o luna inainte de incheiera contractului ( spre exemplu...) si contractul inceteaza cat inca sunteti in prenatal atunci acesta o sa fie platit de angajator, cat este activ contractul, si restul de Casa de sanatate ( la fel o sa patiti si cu postnatalul, o sa fie platit tot de Casa).

Daca trebuie sa intrati in prenatal dupa incetarea contractului de munca o sa trebuiasca sa depuneti aceste concedii la Casa de sanatate si aceasta o sa le plateasca.

Indiferent de optiunile de mai sus... contractul de munca inceteaza la data stipulata in el ( asta daca nu-l prelungiti..) dar o sa beneficiati de Concediul pentru Crestere Copil-CCC si de indemnizatia aferenta...

Aveti grija doar sa nu treaca mai mult de un an intre data la care inceteaza contractul actual( asta daca nu-l prelungiti sau va reangajati in alta parte) si data nasterii pentru a putea beneficia de CCC.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal contract perioada determinata andreea_0103 andreea_0103 Buna ziua! Am o mare nedumerire... Am lucrat la o companie din oct 2017 pana în februarie anul acesta cu contract pe perioada determinata. Am avut 4 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Anamaria16 Anamaria16 Bună ziua. Ma aflu în situația în care CM al meu încetează în 31.03.2020,iar eu trebuie să nasc aproximativ în 19.04.2020. În cazul în care nu voi ... (vezi toată discuția)