avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendă STB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendă STB

Bună ziua!

Eu și prietenul meu am mers cu STB-ul dintr-un colț al Bucureștiului în altul și întoarcere ( din sector 6 am mers până în 2 și din 2 până în 1 ). La întoarcere ne-am adus aminte că nu mai avem mult timp la dispoziție și ne vor expira călătoriile (voiam să ajungem la Universitate și fix atunci ne expirau călătoriile). La penultima stație au urcat niște controlori, iar până au ajuns la noi ( era și traficul îngreunat) deja ne-au expirat călătoriile, nu cu mult, cu câteva secunde, un minut, iar pe aparat călătoriile noastre au apărut invalide ( menționez că eu am achitat călătoria cu o călătorie standard, cu un card reîncărcabil, iar prietenul meu cu cardul de debit). Am arătat drept dovada tranzacția de pe telefonul lui ( pentru că nu voiam să fim acuzați pe degeaba) . În fine, am coborât cateva secunde mai târziu în stație, am prezentat legitimația de student, iar el buletinul. Am refuzat să plătim amenda de 80 de lei pentru că nu aveam bani la noi, iar ei au spus ca amenda este de 500 de lei și că vor întocmi proces verbal. Noi nu am semnat nimic, iar dumnealor s-au urcat în următorul autobuz. Noi vrem să facem contestație, însă nu avem niciun act doveditor că am primit amendă. Ce este de făcut în această situație?

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2022
Silvia Deaconu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:57, 2 Noiembrie 2022
Amenzile se pot contesta in instanta daca credeti ca si castigati.
Altfel o sa aveti si mai mult de plata daca pierdeti procesul.

Poate reveniti cu toata povestea...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit suprataxa stb - 80 lei pentru ca, desi aveam pe card ... Crina2260 Crina2260 Am platit suprataxa stb - 80 lei pentru ca, desi aveam pe card 7 calatorii , cand am incercat sa validez cu cardul calatoria , acesta nu a mers ( validatorul ) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am și eu o întrebare legată de ce mi s-a întâmplat ... Stefania90!!! Stefania90!!! Buna ziua! Am și eu o întrebare legată de ce mi sa întâmplat astăzi in Stb, M-am urcat in 330 de la capăt la Piața Presei, controlori era deja in ... (vezi toată discuția)
Amenda stb fara proces verbal Simona Capraru Simona Capraru Azi la ora 18:55 m-am urcat in autobuzul 300, pana la locatia unde voiam sa ajung sunt mai multe linii de autobu pe care le pot lua din aceeasi statie. Pana am ... (vezi toată discuția)