avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum achit onorariul de succes catre un avocat care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum achit onorariul de succes catre un avocat care a rezolvat ...

Cum achit onorariul de succes catre un avocat care a rezolvat doar o parte din cele doua cauze pe care le-am cerut: anulare contract intretinere si anulare contract de vanzare-cumparare, fiind vorba de un contract mixt. Am obtinut 3/4 prin rezilierea contr de intretinere si 1/4 a ramas paratului. Chelt de judecata sunt suportate de ambele parti, 50% si 50% dupa cum se vede din hotarare. Specific si faptul ca acest contr de asistenta juridica a fost initial semnat de 2 avocati. Cealalta doamna av doar venea sa taie chit si sa incaseze banii si atat. La apel si recurs nu s-a mai implicat cu nimic in urma unor discutii iscate de dansa pe whatsapp. dnul av a incasat onorariul de av in contul lui si a taiat chit fara a mai aparea numele colegei.
Apelul a fost facut de dnul av la insistentele mele si tot eu am gasit caile de atac cercetand cauza si actele din dosar. Dl av a spus, " nu ma lasa legea"...Dupa cele 30 zile a facut un apel incident care a fost respins odata cu apelul paratului.
La recurs nu a spus ce era important, adica date din Certif medico-legal in opozitie cu datele din dosarul medical unde med scira in fiecare luna" dezorientat temporo-spatial si cu pricire la propria persoana" Dnul av a spus ca este caz penal si nu se baga fiind vecin cu cel care a semnat certificatul medico-legal. In mod deliberat a ocolit mereu aceasta explicatie si recursul a fost respins.
In consecinta a ramas prima hotarare sa se aplice unde nu s-a discutat nimic cu privire la pretul foarte mic ce a fost achitat de parat pt 1/4 din casa. nici despre probl medicale ale decedatului.
Mentionez ca este vorba de un contract mixt incheiat intre tata si parat cand tata avea 90 ani ,multe probleme de sanatate, acte medicale de la neurologie, certificat de handicap ca nevazator si certificat pentru traumatism cranio-cerebral. Procesul a fost inceput de un alt avocat cu care am reziliat contractul de asitenta juridica, fiind casa de avocatura care a dat dosarul unei doamne av ce mi-a pus martor cu care nu am fost de acord si am dovezi in acest sens, venea in ultima clipa la proces fara a discuta cu mine inainte, uita sa depuna chit cu acre am achitat taxa de timbru jud etc.
Cum achit onorariul de succes, in ce proportie ?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:47, 13 Noiembrie 2022
Vorbiți cu el și stabiliți.
Ar trebui sa discutati/negociați cu av respectiv.Pt dvs ar fi corect 3/4din onorariul convenit acum depinde de n factori,cât a durat procesul,ați achitat și un avans ,cum e redactat contractul
silviana13 a scris:

La recurs nu a spus ce era important, adica date din Certif medico-legal in opozitie cu datele din dosarul medical

De unde știți ce era important?
Cunoașteți diferența dintre legalitate și temeinicie?
Nu orice nemulțumire a unei părți cu privire la soluția pronunțată poate constitui motiv de recurs.

În calea de atac (extraordinară) a recursului se verifică exclusiv legalitatea hotărârii recurate, respectiv aplicarea corectă (sau poate nu) a legii la situația de fapt (deja) stabilită de instanțele de fond. Nu se mai poate realiza o verificare a temeiniciei și a elementelor de fapt.

În traducere din avocățească:
Dacă vine careva într-un recurs și bate câmpii cu multă grație despre „mere” (temeinicie) adversarul lui ar putea să câștige cu o singură frază, care în traducere liberă ar însemna: pe aci, noi vorbeam despre „pere” (legalitate).

Și atunci, vorbele avocatului dvs.
silviana13 a scris:
Dl av a spus, " nu ma lasa legea"...

s-ar putea să aibă o altă conotație.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
romascanu, moderator
Certificatul medico-legal este intocmit tendentios, daca il el scrie ca tata era orientat in timp si spatiu iar med de familie inca din anul 2018 scrie in fiecare luna" dezorientat temporo-spatial si cu privire la propria persoana" adica ce nu este legal ??? Nu a studiat datele din dos medical si nici nu a combatut certificatul medico-legal dupa cum a si recunoscut, " este caz penal si nu ma bag deoarece sunt vecin cu med legist" Adica unde se vad merele si unde perele??? Sunt date din dosar. Despre ele vorbim.
"nu ma lasa legea" se referea la faptul ca nu vroia sa fac apel in cele 30 zile. La insistentele mele a facut apel incident... ce conotatie mai clara decat un refuz de a face apelul :)
Multumesc pentru raspuns.
Eu vad ca jumatate ar fi corect. E vorba de doua cauze, una rezolvata, alta nu. Judecatorul a stabilit ca si chelt de judecata fiecare parte sa suporte jumatate, nu conteaza ca prin contr de intretinere ce a fost reziliat paratului ii revenea 3/4. Cealalta cauza se refera la anularea contr de vanzare-cumparare, ce nu s-a rezolvat.

Alte discuții în legătură

Cum anulez un contract de intretinere si vanzare silviana13 silviana13 In ziua in care am inmormantat pe tata de 91 ani , chiar la cavou , cei care au avut grija de el mi-au aruncat in fata un contract de intretinere si ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului il platesc cand am sentinta definitiva si irevocabila? mocutzy27 mocutzy27 se ia o hotarare judecatoreasca {partaj}hotararea este in favoarea mea {reclamant},paratul face apel............avocatul trebuie sa il platesc la sfarsit cand ... (vezi toată discuția)
Partaj mocutzy27 mocutzy27 o sa descriu mai pe larg situatia poate nu inteleg eu.... partaj - eu reclamant angajez aparator semnez un contract pe care recunosc nu l am citit dupa cum am ... (vezi toată discuția)