avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

o sa descriu mai pe larg situatia poate nu inteleg eu.... partaj - eu reclamant angajez aparator semnez un contract pe care recunosc nu l am citit dupa cum am spus o parte la inceput iar restul la final. se incheie cu o hotarare judecatoreasca in favoarea mea. bun avocata nu mi spune nimic ca ar trebui sa achit remuneratia ptr ca s a incheiat procesul. primesc citatie ca a facut paratul apel , sun av nu imi spune nimic cum ca ar fi un alt proces ce impune o alta remuneratie si mergem mai departe eu train cu impresia ca ma reprezinta, a facut cerere de aparare paratul- suna av si imi spune atat ca a facut cere de aparare sun si eu sa intreb ce atitudine impune ...nu raspunde .. bun . o sun sa ne intalnim sa vb .. ne intalnim si imi spune ca la termen cand tre sa depuna apelantul motivele stie ce motive invoca paratul si "90%'' se judeca cu el.la termen cand a depus motivele imi trimite msj sa trec sa le i au o sun.. nimic ..trimit mesaj sa ne intalnim ne intalnim si imi spune ca la termenul urmator tre sa fiu in sala, imi spune ca trebuie sa imi i a alti bani la un eventual apel si ca nu are rost . ii propun sa facem o intampinare la motive,este de acord dar imi pune dosarul in brate sa o formulez singura . ob intreb cand trebuie sa o aduc si imi spune cu 2 zile inainte. atat. o intreb cum o form -imi spune ceva vag- aduc intampinarea cu dosarul la biroul dansei.vine ziua jud. ma trezesc ca imi spune bafta si pleaca iar cand m a strigat intampinarea mea nu era la dosar iar jud sune ca av nu este delegat in dosarul meu dezastru. i am cerut explicatii si imi spune ca nu am intales eu bine. normal nu trebuia sa imi spuna ca este alt proces in momentul in care a facut paratul apel?cine este vinovat in situatia asta? eu am avut impresia ca ma reprezinta din atitudinea dansei nu mai inteleg zau. am un bebe de 6 luni am avut o sarcina cu probleme si am corespondet prin tel dar mereu inchidea nu voia sa vb trimitea mesaje scurte . gresesc eu? am avut impresia ca procesul se termina cand hotararea devine def. pana atunci tre sa ma reprezinte,sau sa platesc alta remun doar daca faceam eu apel.... multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: mocutzy27 , utilizator 19:58, 11 Martie 2010
depinde cum v-ati inteless..,daca sa-i platiti onorariul doar pt fond
si apoi altul pt.apel...dar daca i-ati vazut atit asta de ce nu ati schimbat-o?
din cele mentionate de dvs. am inteles ca avcoatul dvs. v-a spus clar ca pt. apel se percepe un alt onorariu. daca dvs. nu ati intrebat cat tb sa platiti pt. a va reprezenta si in dosarul de apel , av a dedus ca nu doriti sa o mai angajati in continuare.
vina este a dvs. si nu a avocatului .
si nu era obligata sa va redacteze intampinarea sau orice alt act , din moment ce nu i-ati platiti onorariul si pt. dosarul de apel .

si asa este, fiecare proces are trei faze procesuale : fond, apel , recurs .
iar pt. fiecare se plateste onorariu separat . nu este obligatoriu sa aveti acelasi avocat pt. fiecare faza procesuala , dar este indicat pt. ca avocatul care v-a reprezentat in fond este deja familiarizat cu dosarul si cauza dvs.
mocutzy27 a scris:
eu reclamant angajez aparator semnez un contract pe care recunosc nu l am citit [...]
imi spune ca trebuie sa imi i a alti bani la un eventual apel si ca nu are rost . ii propun sa facem o intampinare la motive,este de acord dar imi pune dosarul in brate sa o formulez singura . ob intreb cand trebuie sa o aduc si imi spune cu 2 zile inainte. atat. o intreb cum o form -imi spune ceva vag- aduc intampinarea cu dosarul la biroul dansei.vine ziua jud. ma trezesc ca imi spune bafta si pleaca iar cand m a strigat intampinarea mea nu era la dosar iar jud sune ca av nu este delegat in dosarul meu dezastru. i am cerut explicatii si imi spune ca nu am intales eu bine. normal nu trebuia sa imi spuna ca este alt proces in momentul in care a facut paratul apel?cine este vinovat in situatia asta? eu am avut impresia ca ma reprezinta din atitudinea dansei nu mai inteleg zau.

Acum macar, ati citit contractul? Ce scrie in el? La obiect, acolo...

Daca avocatul va spune ca trebuie sa conveniti pentru alti bani pentru apel, dv. ii spuneti ca sa faceti intampinare... ok, dar pe cati bani? Mie imi pare ca v-a spus foarte clar, dar nu ati dat dv. importanta.
Adica ati ignorat partea cu alti bani sau ce anume ati gandit? Ce i-ati spus atunci, ca vreti in aceiasi bani, ca nu intelegeti, ati cerut explicatii? Ati clarificat ceva?
Pana si judecatorul v-a spus ca avocatul nu are delegatie in dosar...
Ca e alt proces sau nu, nu vad sa conteze, caci nici nu e altul, dra asta nu inseamna ca mandatul de reprezentare nu era limitat la fond si sa ar fi trebuit prelungit corespunzator.
Ce conta daca va zicea ca e alt proces? Omul v-a spus ca e alta distractie, alt onorariu.
Ba cunosc unii colegi care se inteleg pentru onorarii la fiecare termen... nu conteaza modul in care se stabileste, conteaza sa cititi cu atentie, sa intelegeti pentru ce platiti, sa comunicati cu avocatul inainte de fiecare pas si sa intrebati de cate ori ceva va e neclar.
Sincer, chiar acum, in loc sa ne intrebati pe noi, indicat ar fi sa cititi contractul si sa discutati cu el direct.
Uneori poate suntem grabiti si citim cu intarziere, cert e ca daca trecem cu vederea lucruri care ni s-au comunicat (verbal sau in scris) nu putem ulterior invinui pe altcineva de lipsa de interes...
Oricum, poate data viitoare veti sti mai multe despre un contract si, poate, tot raul e spre bine.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
Liliana Gradinaru, Avocat
da acum am inteles. sunt vinovata eu am fost cu capul in nori cred ca atentia mea este indreptata catre bebele meu de 6 luni. am sa vb cu av . eu am crezut in mintea mea creata ca proces inseamna pana se incheie definitiv. multumesc din suflet ptr explicatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariul avocatului il platesc cand am sentinta definitiva si irevocabila? mocutzy27 mocutzy27 se ia o hotarare judecatoreasca {partaj}hotararea este in favoarea mea {reclamant},paratul face apel............avocatul trebuie sa il platesc la sfarsit cand ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)
Problema cu onorariul avocatului oliviar oliviar Buna ziua am si eu o problema sunt in proces de divort cu sotul meu avem doi copii minori cererea de divort a fost introdusa de el eu nefiind anuntata am ... (vezi toată discuția)