avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eu dacă am lucrat un 1 la o firma de paza și acum ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eu dacă am lucrat un 1 la o firma de paza și acum lucrez încă ...

Eu dacă am lucrat un 1 la o firma de paza și acum lucrez încă 6 luni la alta fabrica pot primi prenatal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 4 Noiembrie 2022
Depinde cand ati lucrat/lucrati.

Pentru concediul maternal ( cele 126 de zile sau cum mai este cunoscut- prenatal si postnatal) trebuie sa fi lucrat, in cazul dvs., minim 6 luni din ultimele 12, anterioare lunii in care intrati in acest concediu.

Spre exemplu: intrati in concediu in luna Decembrie 2022- atunci cele 6 luni minime trebuie sa le aveti in perioada Decembrie-2021-Noiembrie 2022

Pentru CCC, acel concediu de 2 ani, se aplica alte reguli
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2022
Ionut.ion, utilizator
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea indemnizaţiilor prevăzute de OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal, concediu prenatal BahanRomica BahanRomica Buna! Am o nelamurire cu concediul prenatal : - care este perioada de acordare a concediului prenatal ? - cu cat se plateste din salariul net ? Va ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare necesar pentru prenatal AndreeaGeorgiana2019 AndreeaGeorgiana2019 Buna ziua! Pana la data de 4.06.2020 am fost in concediu de crestere a copilului pana la doi ani. dupa acea data am intrat in concediu fara plata. Sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Cat timp trebuie sa ai pe contractul de munca,ca sa poti beneficia de prenatal? nicol_sexxy20 nicol_sexxy20 am 4 luni de munca si sunt insarcinata in 3 luni. pot beneficia de concediu prenatal,indemnizatie de crestere a copilului? (vezi toată discuția)