alina.cr7 a scris:
Daca pierdeti in apel marirea programului, ma intreb ce admisibilitate ar avea dosarul la CEDO privind art. legat la dreptul la familie?
Cea mai mare problemă este aceea ca instanța de la Strasbourg a lăsat o marja mare de apreciere a instantelor naționale.
Insa, daca se constata incalcarea unor drepturi fundamentale garantate de convenție va taxa instantele naționale.
În opinia mea, pentru a se castiga la CEDO trebuie făcut un mare efort de avocat dar cu conjugarea a mai multor cauze.
Și cum tatii nu prea sunt interesați de asa ceva este foarte greu sa câștigi la CEDO.
Eu știu cum ar trebui procedat dar nu am suficiente cazuri ca sa pot face conjugarea efectelor în timp.
Poate o sa scriu o carte în acest domeniu când voi avea chef, voi avea motive temeinice și voi avea suficienți tați interesați de o lupta deschisa în timp dar care sa fie deschisa la momentul oportun, pana sa se producă efectele nefaste, nu la momente inoportuna, asa cum fac cei mai mulți.
O astfel de lucrare juridica complexa ar putea sa devina chiar un îndrumar pentru instantele naționale pe plan doctrinar.
Pe mine m-ar interesa ca lucrarea sa fie publicata în toată Europa și nu doar in România pentru ca și în alte state exista probleme de acest fel.
Ar putea fi și acesta un motiv temeinic în afara de altele...
În prezent, nu mai am tați care locuiesc în UE și sa fie interesați de asa ceva.
Scris din București 2022