avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor 2 ani derizoriu ! Buna ziua la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor 2 ani derizoriu ! Buna ziua la fel cum ...

Program vizitare minor 2 ani derizoriu !

Buna ziua la fel cum spune si titlul am primit programul clasic primul si al 3 weekend de la ora 16-19 la locuinta mamei fara preluarea copilului de acolo sau la alegerea tatalui in fiecare sambata de la ora 16-19 tot la locuinta mamei . Precizez ca locuinta mamei = statul pe drum nu in imobil.Am primit o data la 2 zile 10 minute de convorbire audio video .
De craciun 3 ore tot la locuinta mamei , De pasti 3 ore tot la locuinta mamei iar decizia spune ca programul va fi reconsiderat dupa ce minora va implini varsta de 4 ani.
Programul dorit de mine a fost in fiecare weekend de vineri pana duminica la domiciliul meu si o zi din saptamana 3 ore cu preluare de la domiciliul mamei si readucere inapoi la domiciliu.Mentionez ca nu am dorit sa las numele de familie fostei sotii dar se pare ca instanta a decis ca e mai bine pentru copil ca mama sa poarte in continuare numele dobandit in timpul casatoriei

Dupa parerea dumneavostra daca as face apel la program de vizita mai extins si cu preluarea minorului de la domiciliul fostei sotii si revenirea ei la numele anterior casatoriei ar fi sanse ?
Cel mai recent răspuns: CtrGabriel , utilizator 20:32, 5 Noiembrie 2022
Toate aspectele trebuie analizate în concret strict pentru proces.
Chestia cu numele este ciudata dar trebuie văzută argumentarea instantei.
Generic, nu ar fi trebuit sa fie asa dar trebuie văzut exact de avocatul care va analiza legalitatea și temeinicia hotărârii instantei.
La procese nu se pledează la modul general...

Scris din București 2022
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Inteleg ma deranjeaza faptul ca decizia judecatorului nu a fost corecta in raport cu probele puse de mine la dosar / respectiv foto/video/inregistrari / fotocopii whatsapp discutii facebook /vizitarea minorului in fata portii la locuinta sotiei . Ori dosarul nu a fost studiat indeajuns ori pur si simplu s-a pronuntat cu un program sablon ,Un minor de 2 ani poate petrece timp cu celalat parinte cu ridicare de la domiciliu dar dupa cum a-ti spus dumneavoastra programul hotarat este de tip penitenciar
CtrGabriel, utilizator
Daca pierdeti in apel marirea programului, ma intreb ce admisibilitate ar avea dosarul la CEDO privind art. legat la dreptul la familie?
apelul poate fi respins ca fiind nefondat daca considera ca judecata in prima instanta este corecta ! Dar corectitudine din punctul meu de vedere nu este ! am termen 30 de zile sa pun apel dar nu vad ce as mai putea adauga la dosar din moment ce sunt suficiente probe care atesta faptul ca am fost si sunt interesat sa interactionez cu copilul .
Ce probe pot aduce pentru preluarea minorei de la domiciliu iar programul sa fie un pic mai complex nu ... in forma in care a hotarat instanta
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
alina.cr7 a scris:

Daca pierdeti in apel marirea programului, ma intreb ce admisibilitate ar avea dosarul la CEDO privind art. legat la dreptul la familie?

Cea mai mare problemă este aceea ca instanța de la Strasbourg a lăsat o marja mare de apreciere a instantelor naționale.

Insa, daca se constata incalcarea unor drepturi fundamentale garantate de convenție va taxa instantele naționale.

În opinia mea, pentru a se castiga la CEDO trebuie făcut un mare efort de avocat dar cu conjugarea a mai multor cauze.
Și cum tatii nu prea sunt interesați de asa ceva este foarte greu sa câștigi la CEDO.

Eu știu cum ar trebui procedat dar nu am suficiente cazuri ca sa pot face conjugarea efectelor în timp.

Poate o sa scriu o carte în acest domeniu când voi avea chef, voi avea motive temeinice și voi avea suficienți tați interesați de o lupta deschisa în timp dar care sa fie deschisa la momentul oportun, pana sa se producă efectele nefaste, nu la momente inoportuna, asa cum fac cei mai mulți.
O astfel de lucrare juridica complexa ar putea sa devina chiar un îndrumar pentru instantele naționale pe plan doctrinar.

Pe mine m-ar interesa ca lucrarea sa fie publicata în toată Europa și nu doar in România pentru ca și în alte state exista probleme de acest fel.
Ar putea fi și acesta un motiv temeinic în afara de altele...
În prezent, nu mai am tați care locuiesc în UE și sa fie interesați de asa ceva.

Scris din București 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil Mara 10 Mara 10 Bună ziua.As dori sa stiu daca se poate modifica in instanta programul de vizita pt copil minor,ținând cont că domiciliul il are la mama ,iar tatăl il ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii in comun/plan parental/hotarare judecatoreasca Milady09 Milady09 Dupa vreo 6 luni de chin, azi razboiul meu a luat sfarsit. Consider ca puteam sa nu ajungem parti intr-o lupta de orgolii, daca tatal copilului ar fi fost ... (vezi toată discuția)