Deocamdata informati-va cu ce se "maninca" o asociatie de proprietari. Studiati legea 196/2018 :
[ link extern ]
Dezvoltatorul sa mai astepte, ca nu sta in apa. Asa ca, dupa ce cititi si va informati mai mult, puteti sa stabiliti cei 9 proprietari de apartament, ce faceti mai departe. Deocamdata dezvoltatorul se crede majoritar, dar nici el nu stie legea si vrea, de fapt, sa profite de "viteza" de actiune. Insa nu poate avea decit 50% din voturi.
Articolul 49
(3) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociației de proprietari se au în vedere următoarele:
a) fiecare proprietar, membru al asociației, are dreptul la un vot pentru unitatea sa de proprietate imobiliară;
b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor pentru consolidare, reabilitare și modernizare, votul fiecărui proprietar, membru al asociației, are o pondere egală cu cota-parte indiviză din proprietatea comună;
c)
în situația în care un proprietar deține o cotă-parte indiviză de părți comune mai mare de jumătate din totalul cotelor-părți indivize de proprietate comună din condominiu, ponderea voturilor de care el dispune este limitată, fiind egală cu suma ponderii voturilor celorlalți proprietari;
Dini1979 a scris:
Buna ziua !
Suntem locatari (9 apartamente) intr un bloc nou. Dezvoltatorul ne cere bani pentru a infiinta asociatie de propietari (respectiv 210 roni de apartament). Nu s a tinut nicio sedinta, nu am semnat nimic, nu am cunoscut administratorul, nu stim daca este firma , nimic,! dar el cere bani, spunand ca asa este procedura si astea sunt costurile..bineinteles fara nicio chitanta.. Va rog spuneti mi care este taxa infiintarii unei asociatii si cum se calculeaza?
Multumesc