avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Suntem pe ultima suta de metri in procesul de adoptie. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Suntem pe ultima suta de metri in procesul de adoptie. Ne dorim ...

Suntem pe ultima suta de metri in procesul de adoptie. Ne dorim sa schimbam ambele prenume ale celui mic, insa de la Directie ni se spune ca trebuie motivat bine, si ca este posibil ca instanta sa nu accepte schimbarea ambelor prenume, ci doar a unuia dintre ele. Spuneti-mi va rog, ar avea motive instanta sa nu accepte solicitarea noastra? Dat fiind faptul ca se spune ca prenumele date copiilor reprezinta primul cadou al parintilor pentru copii, ne dorim ca ambele sa fie date de catre noi. Copilul este mic si este deja obisnuit cu cele doua pe care vrem sa i le dam. De asemenea va rog sa mi spuneti cum am putea motiva mai bine solicitarea noastra pentru a avea sorti de izbanda. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: KatalinS , utilizator 15:18, 8 Noiembrie 2022
In link-ul atasat gasiti motivele pentru care se acorda schimbarea numelui sau prenumelui.
[ link extern ] /
Multumesc, insa voiam un raspuns punctual, pe situatia noastra. Daca putem schimba ambele prenume.

Alexandrarares a scris:

In link-ul atasat gasiti motivele pentru care se acorda schimbarea numelui sau prenumelui.
[ link extern ] /

Aici nimeni nu va poate raspunde punctual la situatia dvs.Raspunsul punctual il veti primi la solutionarea cererii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
când persoana în cauză a adoptat minori și dorește ca aceștia să poarte un alt prenume;

legea e clara, nu exista niciun impediment pt care sa nu ii schimbati prenumele, doamna de la directie v-a zis o aiureala.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Mi a spus ca nu crede ca se pot schimba amandoua, insa unul dintre ele sigur ca da.

gi-jane2 a scris:

când persoana în cauză a adoptat minori și dorește ca aceștia să poarte un alt prenume;

legea e clara, nu exista niciun impediment pt care sa nu ii schimbati prenumele, doamna de la directie v-a zis o aiureala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume si prenume persoana majora bcory bcory Buna ziua, As dori sa cunosc care sunt posibilitatile legale de schimbare atat a numelui, cat si a prenumelui in cazul unei persoane fizice majore. Fac ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie Alex1307 Alex1307 Buna ziua! Am 26 de ani. Vreau sa-mi schimb numele de familie. Adica, nu mai vreau sa utilizez numele de familie al tatalui meu, ci as vrea sa-l preiau pe cel ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort mariosat mariosat in 2002 am divortat ,cu hotarire prin hotarire irevocabila si cu consimtamintul ambelor parti de ami pastra numele sotulAcum as dori sa renunt la numele ... (vezi toată discuția)