avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua as avea o intrebare o prietena de-a mea a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua as avea o intrebare o prietena de-a mea a nascut de ...

buna ziua as avea o intrebare o prietena de-a mea a nascut de curand,dar inca nu a terminat cu divortul de primul soţ si am vrea sa stim daca se poate face certificat copilului pe numele tatalui nu a fostului sot dupa sentinta de divort...sau ce e de facut
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:51, 7 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate scoate certificat pe numele tatalui biologic atata timp cat este casatorita. Certificatul va fi eliberat pe numele sotului mamei, urmand sa demareze procesul de tagada a paternitatii. Nu are nicio alta cale legala, caci prezumtia de paternitate pleaca din lege, fiind firesc ca copilul sa fie conceput de soti in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Pas dupa pronuntare divort Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)