avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributii sociale CIM part time
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributii sociale CIM part time

Sunt administrator la asoc.proprietari cu CIM part time si salariu sub salariul minim, dar si titular Intrepr.Individ. si realizez venituri lunare peste salariul minim. CAS si CASS la CIM part time trebuie platite la nivelul salariului minim sau la salariul obtinut? (Veniturile obtinute din activitate independenta sunt considerate "venituri asimilate salariilor" pt. stabilirea contributiilor sociale la contract part time?)
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 23:40, 17 Noiembrie 2022
Pentru ca nimeni nu-si da cu parerea, am pus intrebarea la AJFP Arges. Revin cu precizari.
Am primit raspunsul de la ANAF - AJFP Arges:
"veniturile obtinute din activitati independente nu sunt venituri din salarii sau asimilate salariilor prevazute la art.76 din Codul fiscal ........... datorati CAS si CASS la nivelul salariului minim brut pe tara."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas si cass pt. part time Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Aud la tv: \"incepand din 1 aug., salariatii cu contract part time vor plati mai mult pt. CAS si CASS, aceste contributii fiind calculate pentru ... (vezi toată discuția)
Cim cu 2 zile de lucru rominaduca rominaduca Urmeaza sa angajam o persoana, cu program de lucru 2 zile pe saptamana(zile lucratoare), 8 ore pe zi. Imi spuneti va rog cum se calculeaza contributiile CAS ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial diaconesse diaconesse buna ziua, as dori sa stiu daca in cazul unui CIM cu timp partial este obligatoriu sa mi se opreasca din nou toate cotizatiile catre stat( mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)