avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am obținut o sentința ramasa definitiva , prin care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am obținut o sentința ramasa definitiva , prin care instanta ...

Am obținut o sentința ramasa definitiva , prin care instanta „........obliga parata , sa îmi lase în deplina proprietate și posesie, porțiunea din terenul ocupat, din terenul meu........ ”, și pe care se afla și o construcție.
Evident pentru a fi în deplina proprietate și posesie , va trebui ca paratul sa desfinteze construcția, in temeiul art.582,pct.b si c din Noul Cod Civil. Dar desi exista aceasta obligatie a celui care a construit pe un teren ce nu ii apartine, trebuie sa deschid o noua actiune pentru a obliga paratul sa desfinteze constructia de pe terenul pe care instanta a confirmat ca imi apartine mie.
Intrebare 1-Pana la decizia instantei referitor la desfintarea constructiei, eu sunt dator sa fac vreo procedura de confirmare a sentintei , cu un executor judecatoresc? A plati onorariul unui executor, numai de a-mi recupera cheltuielile de judecata , nu merita sa le fac acum , ci odata cu executarea desfintarii constructiei
Intrebarea 2- In afara intemeierii actiunii mele de desfintare a constructiei, pe art. 582,pct.b si c din N.C.C., ar fi utila si mentionarea ilegalitatilor care s-au comis, incepand cu atribuirea terenului de catre consiliul local si terminand cu autorizarea constructiei, pe care le-am probat in cursul desfasurarii procesului si la care nu am primit nicio replica din partea paratilor, acestia recurgand la neprezentare iar dupa pronuntarea sentintei, la dreptul de apel si recurs, respinse ambele de catre instante. Ct priveste taxa de timbru actiunii se calculeaza la suprafa pe care o solicit a fi eliberata de constuctie ?
Multumiri anticipate

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare si suspendarea executarii silite - va rog, urgent cren cren Va rog sa-mi raspundeti la o speta. Actiune in revendicare, reclamantii A si B, dau in judecata pe C, pentru a-i lasa in deplina proprietate si posesie ... (vezi toată discuția)
Competenta bej pentru punere in executare silita a unei hj in revendicare bun mobil Irina S. Irina S. Ce executor judecatoresc este competent teritorial sa puna in executare silita o HJ prin care instanta de judecata intr-o actiune in revendicare a dispus ca ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea reclamantului sau interventie in interes propriu? ela76 ela76 Speta este interesanta. Procesul are ca obiect o actiune in revendicare prin care reclamantul solicita obligarea paratului sa-i lase in deplina proprietate si ... (vezi toată discuția)