avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Redirecționare procent din pensie către ong.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Redirecționare procent din pensie către ong.

Bună ziua ce pensie minima trebuie sa am ca să pot redirecționa impozitul pe venit către o asociație? Am citit ca ar fi minim 2000 ron, aceștia sa fie brut sau net?Va mulțumesc

Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:40, 8 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Trebuie sa vi se retina impozit din pensie si apoi sa redirectionati 3.5% din acest impozit.
Ex. pentru pensia de 2500 lei, impozit 50 de lei, redirectionati 3.5%*50*12=21 de lei/an
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozit pe pensie se datoreaza cand pensia bruta depaseste 2000 lei , si se calculeaza in procent de 10% din ceea ce este peste aceasta suma ( 2000 lei ) . Pe cuponul de pensie este evidentiata valoarea impozitului retinut .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de urmas Gabriela_C Gabriela_C Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este algoritmul de calcul pentru pensia de urmas pt sotie supravietuitoare. Concret, daca de exemplu pensia sotului a ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza corect cass-ul la pensie? Neta Neta Intr-un articol am citit ca din pensia avuta se scade (la vremea respectiva) 830 ron si apoi se aplica 5,5%. Verificand pe cuponul meu de pensie am constatat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)