avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcrierea certificatului de casatorie cetatenilor ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcrierea certificatului de casatorie cetatenilor straini in registrele de stare civila romane

Buna ziua.
Am o cunostiinta de cetatenie afgana care locuieste de mai multi ani in Romania cu drept de sedere. Anul trecut s-a casatorit in Afganistan cu o femeie de acolo si isi doresc sa treaca certificatul de casatorie in registrele romane. Au incercat sa faca acest lucru la consulatul din Iran, iar cei de acolo le-au spus sa faca cerere online. In urma completarii datelor pe econsulat.ro, a aparut o eroare care specifica faptul ca serviciul de transcriere a certificatului de casatorie "nu poate fi oferit prin intermediul Ghiseului Consular Online pentru tara in care s-a produs evenimentul de stare civila."

Cum se poate face aceasta transcriere a certificatului de casatorie a doi cetateni straini in registrele de stare civila romane?
Cel mai recent răspuns: david08 , utilizator 15:57, 12 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Nu se poate face, nu e niciunul cetățean român.

Au incercat sa faca acest lucru la consulatul din Iran, iar cei de acolo le-au spus sa faca cerere online.

E absurd :) Poate n-au înțeles bine ce li s-a zis.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Va multumesc pentru informatii! Le voi transmite mai departe sa fie de ajutor.
Buna ziua,
Revin cu o intrebare asociata:

S-ar putea rezolva cumva acte la consulatul din Iran astfel incat sa isi poata aduce sotia in Romania?

Mentionez ca el are protectie subsidiara in Romania; nu stiu daca informatia aceasta ii de folos si complica sau simplifica lucrurile.
Bună ziua,

La consulat e ultima etapă:
Soluţionarea cererii se face în termen de maximum 3 luni de la data depunerii. Răspunsul îl veţi primi în scris, iar dacă cererea a fost aprobată veţi transmite comunicarea membrilor de familie care o vor prezenta la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, în termen de 60 de zile de la data emiterii împreună cu cererea de acordare a vizei de lungă şedere pentru reîntregirea familiei.

Următorul pas este obținerea vizei de lungă şedere pentru reîntregirea familiei, de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din statul în care membrii dumneavoastră de familie au reședinţa.


Se începe în România cu solicitarea avizului de la Imigrări. Aveți detaliile aici:
[ link extern ] /
Va multumim pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatului de casatorie la sector 1 bucuresti. Tanea05 Tanea05 Buna ziua! spuneti-mi va rog care e procedura de transcriere a certificatului de casatorie moldovenesc la sector 1 Bucuresti? Cit dureaza intreg procesul? ... (vezi toată discuția)
Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat ioanabn ioanabn buna ziua! am si eu o problema si as avea nevoie de ceva informatii.Sunt plecata in Spania si pasaportul mi-a expirat.Am calatorit doar cu pasaportul, neavand ... (vezi toată discuția)