avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declarare firma inactiva de catre ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declarare firma inactiva de catre ANAF

Buna ziua
Am primit in SPV o NOTIFICAREprivind îndeplinirea conditilor pentru declararea ca inactiv si mai spune ca pentru a nu fi declarat inactiv potrivit prevederilor art. 92 alin. (1) lit. f)/g) din Codul de
procedura fiscala, aveti obligatia clarificarii situatiei în care va aflați, în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificari.

Ce trebuie sa fac sa iau legatura cu ANAF sa vad de ce ma declara inactiv?...de la ce poate fi?

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 18:23, 9 Noiembrie 2022
Buna ziua

Codul de procedura fiscala:
ART. 92
Registrul contribuabililor/plătitorilor inactivi/reactivați

(1) Contribuabilul/Plătitorul persoană juridică sau orice entitate fără personalitate juridică este declarat inactiv și îi sunt aplicabile prevederile din Codul fiscal privind efectele inactivității dacă se află în una dintre următoarele situații:

f) societatea nu mai are organe statutare;

g) durata deținerii spațiului cu destinația de sediu social este expirată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazierul fiscal al administratorului Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, As vrea sa stiu daca cazierul fiscal al administratorului unui SRL pentru expirare valabilitate sediu social se sterge dupa 5 ani. Sediul a fost ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Prescriptie taxe anaf anamiha anamiha daca o firma are datorii la ANAF din 2010 iar firma a fost suspendata timp de trei ani 2010-2013,iar in prezent este inactiva,nefacandu-se prelungirea ... (vezi toată discuția)