avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am achizitionat un telefon mobil.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am achizitionat un telefon mobil.

Buna ziua, am achizitionat un telefon mobil de pe emag al carui partener este o firm adin Cipru cu cod valid tva intracomunitar. Factura a fost emisa si achitata cu tva. Inregistrez in Instrastat si 390 achizitia? Daca da, cum inregistrez contabil factura deoarece tva-ul a fost achitat emag.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 19:22, 10 Noiembrie 2022
Vi s-a facturat cu TVA de 19% ? Inseamna ca a aplicat OSS furnizorul si a colectat el taxa . Dvs inregistrati in evidenta telefonul cu toata valoarea facturii ( inclusiv TVA) . Nu se declara in 390 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar mari.a mari.a Un furnizor de piese de schimb din Spania imi factureaza cu tva 20%, daca furnizorul are un cod valid de tva, am voie sa-mi deduc tva-ul? Multumesc, mari.a (vezi toată discuția)
Import cu factura din ue stematud stematud Achizitionam materiale de la un furnizor din UE, cu cod valid de TVA intracomunitar, la el in tara. Materialele vin dintr-o tara non UE, noi ne ocupam de ... (vezi toată discuția)
tva achizitii intracomunitare smarandita67 smarandita67 Daca o sc a achizitionat o masina de la un furnizor intracomunitar sin in urma prezentarii actelor a obtinut de la Finante un certificat pe care scrie ... (vezi toată discuția)