avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Dacă apartamentul este luat înainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Dacă apartamentul este luat înainte de căsătorie ...

Bună ziua! Dacă apartamentul este luat înainte de căsătorie pe numele meu de părinții mei , iar acum vreau sa ne despărțim, soțul mai are dreptul sa stea aici. Are adresa aici, dar în ultima perioada a devenit alcoolic. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:21, 11 Noiembrie 2022
Buna ziua,

Nu are dreptul. Fiind bunul parintilor dumneavoastra este tolerat in casa, nu detine niciun drept.

Cu stima.
casa e bunul dvs propriu, cereti evacuarea odata cu divortul. daca vreti sa il evacuati mai repede, doar ca masarua de protectie s-ar putea, cereti instituirea unui ordin de restrictie si protectie. Tot in instata cereti.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Dacă apartamentul nu este înregistrat ca și locuinta a familiei atunci îl puteți evacua pe soțul dvs.
Dacă devine violent fizic,verbal, psihic fata de dvs atunci puteți solicita un ordin de protectie pe o durata de 6 luni și se va dispune și evacuarea lui din locuinta.
În orice caz, înregistrarea acțiunii de divort va rezolva toate probele, chiar în mod rapid dacă nu aveți și copii minori din casatorie.
Contactați un avocat și o sa va explice acesta în detaliu toate aspectele juridice.
Bunul înțeleg ca este al părinților doamnei nu al doamnei. Am inteles bine? Astfel ca, din câte știu, nu ar putea fi înregistrat ca și locuința de familie, nefiind bun propriu sau comun.

Avocat Neagu Elena a scris:

Dacă apartamentul nu este înregistrat ca și locuinta a familiei atunci îl puteți evacua pe soțul dvs.
Dacă devine violent fizic,verbal, psihic fata de dvs atunci puteți solicita un ordin de protectie pe o durata de 6 luni și se va dispune și evacuarea lui din locuinta.
În orice caz, înregistrarea acțiunii de divort va rezolva toate probele, chiar în mod rapid dacă nu aveți și copii minori din casatorie.
Contactați un avocat și o sa va explice acesta în detaliu toate aspectele juridice.

este luat înainte de căsătorie pe numele meu de părinții mei

Alte discuții în legătură

Divort cristina sandu cristina sandu Doamna x este casatorita cu domnul y de 20 de ani. In timpul casatoriei au dobandit un apartament pe care l-au vandut si s-au mutat in casa parintilor doamnei ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra minorilor dupa divort Epicur Epicur Din motive de violenta domestica sotia doreste sa intenteze divort si sa isi refaca viata cu un alt barbat. Cu actualul sot are 2 copii de 6 respectiv 4 ani. ... (vezi toată discuția)
Imobil propriu divort copil minor ionutmcinjau ionutmcinjau Bună seara, dacă un soț deține un imobil propriu achiziționat înainte de căsătorie iar pe parcursul căsniciei apare și un copil dar la un moment dat ... (vezi toată discuția)