avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul asupra minorilor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul asupra minorilor dupa divort

Din motive de violenta domestica sotia doreste sa intenteze divort si sa isi refaca viata cu un alt barbat. Cu actualul sot are 2 copii de 6 respectiv 4 ani. Locuiesc cu totii in casa mamei sotiei, mentionand ca sotul nu detine nici un imobil sau bun pe numele lui. In situatia prezentata ce drepturi mai are sotul in cazul divortului si daca se poate folosi de motivul de infideliate a sotiei pentru a castiga dreptul asupra minorilor in instanta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:06, 15 Iunie 2019
Soacra poate sa-l evacueze pe ginere oricand, chiar înainte ca fiica sa formuleze acțiunea de divorț. Infidelitatea doamnei poate fi motiv de divort din culpă exclusivă iar soțul poate sa obtina despăgubiri bănești( daca are avocat si il învață acest lucru) însă nu este în motiv pentru câștigarea minorilor de a locui la el. Alte aspecte trebuie scoase in evidenta pentru acest lucru.
Va sfătuiesc să apelați la un avocat recomandat sau de pe forum ca sa va explice pe larg situația pentru ca nici nu se intelege cine sunteti si ce interes aveti ca sa va răspundem in concret.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Va intreb din perspectiva presupusului "amant". Tin sa specific ca noi nu ne-am etalat niciodata in public exceptand cateva intalniri discrete....in care am aflat si eu ca situatia prezentata mai sus si santajul emotional pe care sotul il aplica dureaza de mai multa vreme (inainte ca noi sa ne cunoastem) ajungandu-se pana la situatii in care el a scos cutitul la ea in fata copiilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Epicur, utilizator
Buna ziua,
Soacra poate cere evacuarea ginerelui ORICAND, eventual si cu un ordin de protectie.
Cu privire la motivele de stabilire a domiciliului minorilor, de principiu nu ar trebui sa influenteze dar ... e bine sa fiti aparata de un avocat.
In cazul acesta, se poate obține si un ordin de protecție fata de sot. Sa o incurajati pe doamna sa meargă la un avocat sa o ajute cât mai repede cu acest proces.
Infidelitatea luata singular nu convinge instantele sa dea minorii celuilalt parinte.
Daca sotul nu are unde sa locuiasca nu vad cum ar putea obtine minorii.

Un proces de evacuare poate dura foarte mult daca nu este intemeiat pe violente.
Incercati sa va cautati un avocat bun daca vreti sa rezolvati totul mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare-cumparare deditel deditel In anul 2000, doi parinti au facut fetei si ginerelui un act vanzare-cumparare cu uzufruct viager pt casa in care locuiau toti.In timp relatiile dintre copii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. dacă mama a plecat cu copilul (în vârstă de 7 ... George 1234567890 George 1234567890 Buna ziua. Dacă mama a plecat cu copilul (în vârstă de 7 ani) sa locuiască la presupusul amant care și acesta are la randul său doi copii, eu ca tată ... (vezi toată discuția)