avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare-cumparare

In anul 2000, doi parinti au facut fetei si ginerelui un act vanzare-cumparare cu uzufruct viager pt casa in care locuiau toti.In timp relatiile dintre copii au suferit mari modificari,astfel ca in 2012-2013 copiii au divortat,divortul a ramas in pronuntare(6.09.2013) . In 2012 tatal a murit, a ramas mama care acum doreste sa anuleze acel act de vanzare-cumparare,deoarece fostul ginere are un comportament si un limbaj foarte urat vizavi de ea,fata ei si nepotii de 15 si 12 ani.Pana se va ajunge la anularea actului ce poate face propietara pt a-l evacua pe fostul ginere din casa,deoarece mai nou ameninta ca da foc casei,ca le omoara pe ea si pe fata ei?Datorita consumului constant de alcool al fostului ginere,viata impreuna a devenit un calvar
.Dupa ce se va realiza evacuarea si eventual un ordin de restrictie pt fostul ginere
cum trebuie procedat pt anularea actului de vanzare-cumparare?Sper din tot sufletul sa imi raspundeti acestor intrebari si va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:47, 15 Octombrie 2013
soacra nu mai poate face nimic, nu mai este proprietatara ca s-l aevacueze
soacra poate promova actiune in rezilierea contractului.
fata poate face partaj, evacuare, ordin de resprictie.

conultati un avocat la cazul in speta
Cumparatorii apartamentului ( fata si ginerele) au obtinut prin contractul de vanzare cumparare doar nuda proprietate, dreptul de a locui in apartament a ramas mamei pana la moartea acesteia.
Mama nu poate cere anularea contractului, dar poate cere evacuarea ginerelui in orice moment pe durata vietii ei.
Doamna Monica Hanganu unde se poate adresa mama pt evacuarea ginerelui agresiv din locuinta? Politia a spus ca nu poate sa-l evacueze.Multumesc pt raspuns.
Poate cere evacuarea in instanta. Ar fi bine sa-si angajeze un avocat .
De acord, trebuie ceruta evacuarea. Cat despre "anulare", asta nu putem sti daca se poate obtine si cate sanse reale ar fi. O actiune de acest gen costa destul, asa incat documentati-va bine inainte de a porni. Nu stim daca s-a platit pretul, din ce bani etc.
Exista si varianta partajului, depinde de situatia concreta si de ce scrie in act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare-cumparare imobil cu clauza de intretinere, in conditiile in care vanzatorii au renuntat ulterior la clauza, iar imobilul este ipotecat Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs calificata in urmatoarea situatie: - cu zece ani in urma, socrii au vandut fiicei si ginerelui un imobil, cu ... (vezi toată discuția)
evacuare; actiune civila ? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta de evacuare; Intelegerea inainte de incheierea casatoriei, soacra mama fetei promite ca dupa incheierea casatorie va face acte pe apartament ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare, atacare dupa 14 ani dana danuta dana danuta Un act de vanzare cumparare poate fi contestat in instanta dupa 14 ani? (vezi toată discuția)