Avocat Neagu Elena a scris:
Trebuie sa deschideti proces in instanta prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei dvs pe motivul infidelitatii precum si capete accesorii referitoare la minor: stabilirea locuintei la dvs, exercitarea autoritatii parintesti, pensie de intretinere, un eventual program de vizita pentru mama etc.
Aveti nevoie de probe solide pentru acest proces, va sfatuiesc sa contactati un avocat si sa discutati pe larg stabilind si strategia de aparare.
Mulțumesc. Cu câteva luni un urma prin vara, actuala sotie a făcut o plângere la secția de poliție pentru violență domestică (a avut niște zgârieturi pe gât zona cervicală de la unghi. Reclamația din câte am înțeles a fost doar pentru ea fără să am acte de violență asupra copilului, din cele declarate de ea în reclamația respectiva. Ne-am împăcat retragandu - și reclamatia Conflictul inițial a fost pe baza geloziei mele suspectând că sunt înșelat că și soț. Suspiciunile au continuat până când a fost văzută cu presupusul amant de către alte persoane, acestea aducandu-mi la cunoștință cele intamplate,. Pentru a mă convinge i-am văzut împreună cu copilul meu și implicit al ei ca mama. Intrebarea mea este dacă pot să obțin adresa de domiciliu pentru copilul meu in varianta de divorț la notar prin acord comun la înțelegere și programul de vizita a copilului pentru ambi părinți? Însă în caz contrar ce pot face daca nu ne înțelegem pentru cine sa fie parintele custode. Ce pași trebuie și cum sa procedez pentru a obține copilul la custodie comună? În urma anchetelor sociale, rezultatul acestora poate influența și autoritatea de competență decide viitorul părinte custode? Scuze pentru eventualele greșeli de exprimare și gramaticale. Mulțumesc, cu stimă.