avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Dacă mama a plecat cu copilul (în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Dacă mama a plecat cu copilul (în vârstă de 7 ...

Buna ziua. Dacă mama a plecat cu copilul (în vârstă de 7 ani) sa locuiască la presupusul amant care și acesta are la randul său doi copii, eu ca tată daca copilul meu dorește să locuiască cu mine, copilul având toate condițiile necesare pentru școală, de a locui în condiții normale de trai ,noi părinții nu suntem divorțați. Pot sa nu o mai las pe mama să i-a copilul pentru a nu mai locuii la presupun amant?
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2020
George 1234567890, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:48, 17 Noiembrie 2020
Daca a plecat la amant deschideti proces si solicitați ce vreți sa obtineti.
Daca credeti ca aveti sanse ar fi bine sa va angajati un avocat foarte bun.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa deschideti proces in instanta prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei dvs pe motivul infidelitatii precum si capete accesorii referitoare la minor: stabilirea locuintei la dvs, exercitarea autoritatii parintesti, pensie de intretinere, un eventual program de vizita pentru mama etc.
Aveti nevoie de probe solide pentru acest proces, va sfatuiesc sa contactati un avocat si sa discutati pe larg stabilind si strategia de aparare.
Avocat Neagu Elena, Avocat

Avocat Neagu Elena a scris:

Trebuie sa deschideti proces in instanta prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei dvs pe motivul infidelitatii precum si capete accesorii referitoare la minor: stabilirea locuintei la dvs, exercitarea autoritatii parintesti, pensie de intretinere, un eventual program de vizita pentru mama etc.
Aveti nevoie de probe solide pentru acest proces, va sfatuiesc sa contactati un avocat si sa discutati pe larg stabilind si strategia de aparare.

Mulțumesc. Cu câteva luni un urma prin vara, actuala sotie a făcut o plângere la secția de poliție pentru violență domestică (a avut niște zgârieturi pe gât zona cervicală de la unghi. Reclamația din câte am înțeles a fost doar pentru ea fără să am acte de violență asupra copilului, din cele declarate de ea în reclamația respectiva. Ne-am împăcat retragandu - și reclamatia Conflictul inițial a fost pe baza geloziei mele suspectând că sunt înșelat că și soț. Suspiciunile au continuat până când a fost văzută cu presupusul amant de către alte persoane, acestea aducandu-mi la cunoștință cele intamplate,. Pentru a mă convinge i-am văzut împreună cu copilul meu și implicit al ei ca mama. Intrebarea mea este dacă pot să obțin adresa de domiciliu pentru copilul meu in varianta de divorț la notar prin acord comun la înțelegere și programul de vizita a copilului pentru ambi părinți? Însă în caz contrar ce pot face daca nu ne înțelegem pentru cine sa fie parintele custode. Ce pași trebuie și cum sa procedez pentru a obține copilul la custodie comună? În urma anchetelor sociale, rezultatul acestora poate influența și autoritatea de competență decide viitorul părinte custode? Scuze pentru eventualele greșeli de exprimare și gramaticale. Mulțumesc, cu stimă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mama este de acord ca minorul sa aiba locuinta stabilită la dvs atunci puteti încheia un acord parental la notar.
In caz contrar, daca fiecare parinte isi doreste copilul la el, trebuie să vă adresati instantei de judecata, urmând ca în baza unui probatoriu amplu sa se stabileasca la ce părinte va fi locuinta copilului.
Mergeți cu sotia dvs mai intai la o consultanta la un avocat ca sa fiti informat despre procedura administrativă notariala si cea judecatoreasca, pentru a alege in cunostinta de cauza.
Avocat Neagu Elena, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot sa nu o mai las pe mama să i-a copilul pentru a nu mai locuii la presupun amant?

Da, in situatia actuala, puteti sa tineti copilul la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra minorilor dupa divort Epicur Epicur Din motive de violenta domestica sotia doreste sa intenteze divort si sa isi refaca viata cu un alt barbat. Cu actualul sot are 2 copii de 6 respectiv 4 ani. ... (vezi toată discuția)