avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am divortat acum 2 luni si locuiesc cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am divortat acum 2 luni si locuiesc cu baietelul meu ...

Buna ziua,

Am divortat acum 2 luni si locuiesc cu baietelul meu in varsta de 9 ani(ii face in Februarie).
De la grupa 0 a fost la un After particular si acum am decis sa ramana singur acasa .Dupa ce iese de la scoala il i-a o vecina si il baga in casa.Isi face temele singur etc.Vecina mea il duce la scoala la cursurile de karate.
Este vre o problema ca imi las copilul nesupravegheat de la ora 12 pana la ora 17 cand ajung eu acasa? ( legal vorbind).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: violetaanna , utilizator 10:08, 1 Decembrie 2022
Părinţii au îndatorirea de a creşte copilul în condiţii care să asigure dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală şi socială în mod armonios.

(2) În acest scop, părinţii sunt obligaţi:

a) să coopereze cu copilul şi să îi respecte viaţa intimă, privată şi demnitatea;
b) să prezinte şi să permită informarea şi lămurirea copilului despre toate actele şi faptele care l-ar putea afecta şi să ia în considerare opinia acestuia;
c) să ia toate măsurile necesare pentru protejarea şi realizarea drepturilor copilului;

d) să coopereze cu persoanele fizice şi persoanele juridice cu atribuţii în domeniul îngrijirii, educării şi formării profesionale a copilului.
Astfel, daca neglijarea copilului atinge interesul superior al acestui veti putea fi trasa la raspundere pentru neindeplinirea indatoririlor parintesti.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2022
Mihail Croitoru, Avocat
Ca il lasati singur, nu sunt probleme, daca se intampla ceva, puteti avea probleme.
De acuma, e marisor.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere custodie unica carmencitadana carmencitadana buna ziua, am un copil minor rezultat in urma unei relatii neoficiale si as dori sa stiu ce trebuie facut in cazul in care doresc sa cer custodie unica ... (vezi toată discuția)
Dezvoltare morala Ecaterinaa Ecaterinaa Buna, Ma intereseaza, cand se considera ca este pusa in pericol \"dezvoltarea morala a minorului\", cel putin din punctul de vedere al legii 272/2004 ? (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile parintilor AlexandraMihaela AlexandraMihaela Buna ziua, Am rugamintea sa imi spuneti care este: 1) legea in care sunt prevazute drepturile si obligatiile parintilor 2) legea privind dreptul la ... (vezi toată discuția)