Ce este scris mai jos este valabil si pentru salariatii care au lucrat in invatamant? Mentionez ca mi-am depus dosarul de pensionare la Casa de pensii la 1.09.2022 si nu am primit nici o indemnizatie. In plus salariatilor din invatamant li se inchide contractul de munca la 1.09, inainte de primirea deciziei. E corect?
Atenţie la articolul 50 din CCMUNN:
Salariatii care se pensioneaza pentru limita de varsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin doua salarii de baza avute in luna pensionarii
Incepand cu 2011 NU mai exista CCMUNN in vigoare . Daca la 01.09.2022 ati indeplinit conditiile de varsta standard si stagiu minim de cotizare , contractul dvs. a incetat de drept ( adica , prin efectul legii ) .
Personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control se pensionează pentru limită de vârstă, anticipat și anticipat parțial, la data încheierii anului școlar în care împlinește vârsta standard de pensionare sau, după caz, în situația pensiei anticipate și anticipate parțială, vârsta standard redusă cu cel mult 5 ani.