avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce este scris mai jos este valabil si pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce este scris mai jos este valabil si pentru salariatii care ...

Ce este scris mai jos este valabil si pentru salariatii care au lucrat in invatamant? Mentionez ca mi-am depus dosarul de pensionare la Casa de pensii la 1.09.2022 si nu am primit nici o indemnizatie. In plus salariatilor din invatamant li se inchide contractul de munca la 1.09, inainte de primirea deciziei. E corect?

Atenţie la articolul 50 din CCMUNN:
Salariatii care se pensioneaza pentru limita de varsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin doua salarii de baza avute in luna pensionarii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 12 Noiembrie 2022
Incepand cu 2011 NU mai exista CCMUNN in vigoare . Daca la 01.09.2022 ati indeplinit conditiile de varsta standard si stagiu minim de cotizare , contractul dvs. a incetat de drept ( adica , prin efectul legii ) .
Personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control se pensionează pentru limită de vârstă, anticipat și anticipat parțial, la data încheierii anului școlar în care împlinește vârsta standard de pensionare sau, după caz, în situația pensiei anticipate și anticipate parțială, vârsta standard redusă cu cel mult 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cadru didactic Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Un cadru didactic indeplineste varsta standard de pensionare in noiembrie(in timpul anului scolar). Doreste sa depuna dosarul pentru pensie si in ... (vezi toată discuția)
Când pot ieși la pensie,în următoarele condiții:sunt născută ... Loan Loan Când pot ieși la pensie,în următoarele condiții:Sunt născută pe 24 iulie 1962,lucrez în învățământ (sunt învățătoare)din 1 ... (vezi toată discuția)
Pensionare invatamant marin83 marin83 profesorii se pot pensionare cu 3 ani inaintea varstei standard? (vezi toată discuția)