avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

[am virsta de 53 de ani si o vechime de 23 de ani in cimpul munci.
acu nu am nici-un venit ,la ce virsta voi benificia de dosaru de pensionare?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: MANUELA CHIOREAN , Consultant resurse umane 08:40, 21 Ianuarie 2010
Varsta standard de pensionare pentru barbati este de 65 de ani, iar stagiul complet de cotizare necesar este de 35 de ani.
Cu alte cuvinte, veti putea solicita acordarea pensiei pentru limita de varsta dupa ce veti implini 65 de ani ( in 2022). Avand o vechime totala de doar 23 de ani, nu va puteti pensiona anticipat (adica la 60 de ani), deoarece la data solicitarii unei astfel de pensii va trebuie cel putin o vechime egala cu stagiul complet de cotizare, adica 35 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate iesi la pensie anticipat? naum_ianca naum_ianca barbat, nascut pe 16.08.1951, vechime in cartea de munca 27 de ani multumesc (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala catalinatravel2 catalinatravel2 1)Daca solicit pensie anticipata,imi va afecta aceasta pensie anticipata la calculul pensiei de varsta?adica va fi penalizata pentru ca am beneficiat de pensie ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)