avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi apartamente achizitionate inainte si dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi apartamente achizitionate inainte si dupa casatorie

Buna ziua,

Eu si sotul meu avem fiecare cate un apartament identic cumparate inainte de casatorie. La casatorie nu am facut acte speciale cu privire la situatia bunurilor. Momentan dorim sa vindem un apartament ( al meu) si sa cumparam un altul mai mare ulterior.
Intrebarea mea este urmatoarea: din ce m-am informat, sotul ar fi indreptatit ( in caz de divort) la jumatate din acest nou apartament mai mare si ar ramane si cu apartamentul lui de dinainte de casatorie ipoteza care mie imi cauzeaza un sentiment de disconfort. Ce doresc sa inteleg este… care ar fi demersul cel mai potrivit ( sau optiunile) de urmat astfel incat amandoi sa avem drepturi egale la bunurile noastre indiferent ce s-ar intampla.

Multumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022
mihaelaramonapopa, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:11, 12 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din ce m-am informat, sotul ar fi indreptatit ( in caz de divort) la jumatate din acest nou apartament mai mare si ar ramane si cu apartamentul lui de dinainte de casatorie

Nu știu de unde v-ati informat, dar...
Art.340 Cod civil
"Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! dețin un apartament proprietate personală și vreau ... Mirabela Damir Mirabela Damir Bună ziua!Dețin un apartament proprietate personală și vreau sa ma căsătoresc, după căsătorie dacă vreau sa l vând sa mi cumpar o casă va beneficia ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau propriu? AleXandrai28 AleXandrai28 Buna ! Am si eu o intrebare: am avut doua garsoniere cumparate inainte de casatorie, si pe care le-am vandut acum find casatorita cu scopul de a imi cumpara un ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! doi tineri se căsătoresc . el are o casă si ... Ani1979 Ani1979 Bună seara ! Doi tineri se căsătoresc . El are o casă si mașina , ea are un apartament si mașină . În timpul căsniciei fiecare din soți vinde mașina ... (vezi toată discuția)