avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună ziua, Doresc să achiziționez un imobil (case ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună ziua, Doresc să achiziționez un imobil (case înșiruite), ...

Bună ziua,

Doresc să achiziționez un imobil(case înșiruite), imobilul este deja finalizat există PV de recepție și intabularea este finalizată însă în certificatul de atestare a edificarii construcției la observațiile comisiei există următoarea "Prin decizia nr 13/2021 a camerei de conturi s-au dispus cu referire la situația de față următoarele :
- Îndreptarea erorii materiale privind schimbarea categoriei de folosință din teren extravilan în teren intravilan, precum și de la momentul conversiei în format electronic electronic a CF nr. a parcelei cu nr cadastral.
- Anularea certificatului de urbanism, a autorizației de construire și a tuturor actelor administrative emise pentru imobilul situat în extravilanul comunei, conform art. 64 din legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul.

La data emiterii prezentului certificat de atestare a edificarii construcției, primăria comunei a formulat contestație pentru anularea măsurilor dispuse prin decizia nr 13/2021 a camerei de conturi, contestație care a fost respinsă și la care se va exercita calea de atac, în fața instanțelor de judecată, respectiv tribunalul T."

Cu toate aceste mențiuni s-a acceptat recepția la terminarea lucrărilor pt imobil.

Este legal să cumpăr un imobil în această situație?( întreb deoarece au fost deja vândute peste 20 de case din proiectul respectiv)
Ce riscuri îmi asum?
Există șansa ca imobilul să fie demolat dacă se anulează autorizația de construire?

Menționez că în extrasul de CF nu există nicio interdicție de înstrăinare și imobilul este liber de sarcini.

Alte discuții în legătură

Obtinere acte constructie adi_pva adi_pva In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate ola71 ola71 Buna ziua.Am doar titlul de proprietate emis bunicilor,cum obtin contractul de proprietate ptr casa necesar emiterii buletinului de identitate?:( (vezi toată discuția)
Probleme succesiune vis a vis de imobil intabulat, avand mai multi coproprietari, insa autorizatia de construire emisa pentru el, fiind pe numele unui singur coproprietar. cum se poate remedia? B_BONE_S B_BONE_S Buna ziua, Vin catre dvs. cu rugamintea de a ma ajuta cu un punct de vedere, privind rezolvarea spetei expuse mai jos: Impreuna cu sotul meu, respectiv ... (vezi toată discuția)