avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare nudă proprietate cu contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare nudă proprietate cu contract de întreținere

Bună dimineața. Am cumpărat o nudă proprietate (o casă cu teren). Fostul nud proprietar avea Contract de întreținere cu părinții săi care s-au trecut drept uzufruc viager amândoi. Contractul de întreținere este transmisibil sau netransmisibil de la vechiul nud proprietar către noul nud proprietar? Odată cu cumpărarea nudei proprietăți trebuie să respect și contractul de întreținere sau trebuie respectat de fostul nud proprietar care e trecut în continuare în contract și nu sunt eu trecut acolo ca întreținător?
Cel mai recent răspuns: Gab1234 , utilizator 12:57, 15 Noiembrie 2022
Dvs nu aveti aceasta obligație, de intretinut trebuie sa ii intretina fostul.
Problema e ca daca nu ii intretine, parintii pot cere rezolutiunea contractului.

gi-jane2 a scris:

Dvs nu aveti aceasta obligație, de intretinut trebuie sa ii intretina fostul.
Problema e ca daca nu ii intretine, parintii pot cere rezolutiunea contractului.

Dacă nu are grijă fostul nud proprietar de părinții săi uzufructuari viageri îmi diapare mie dreptul de nud proprietar sau fostul nud proprietar poate să îi despăgubească atfel nemaiavând nuda proprietate?
Vă despăgubește pe dumneavoastră.Casa cu terenul revine proprietarilor inițiali.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2022
mitabiciclista, utilizator

mitabiciclista a scris:

Vă despăgubește pe dumneavoastră.Casa cu terenul revine proprietarilor inițiali.

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager adina09 adina09 buna ziua,am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu nudul proprietar si cu bunica sa care avea dreptul de uzufruct viager si care a fost de acord sa se ... (vezi toată discuția)
Atacarea in instanta a dreptului de uzufruct paula22 paula22 Daca s-a incheiat un contract de proprietate cu uzufruct,noii proprietari pot ataca in instanta clauza in care fostii proprietari raman cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)