avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie. Stau ...

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie. Stau la parter intr-un bloc de locuinte, iar zilele trecute vecinul de la etajul 1 a plantat un salcam in gradina pe motiv ca el vrea umbra in toata casa. Mentionez ca in gradina avem deja un nuc si alti copaci pe langa si fac umbra in toata casa, doar dormitorul era singura camera in care mai vedeam lumina naturala, soarele, uneori, cam o ora pe zi, in functie de soare, era un spatiu mic intre copaci. In casa este ca o pestera, le langa intuneric, este si frig, fiind parter si deprimant fiind mereu intuneric. Baietelului ii place lumina naturala si, cand stam in casa, prefera doar camera luminata. Acum nici dormitorul nu va mai avea lumina naturala si intrebarea mea ar fi ce e de facut? Cu vecinul am discutat, nu ne-am inteles, si-a plantat salcamul fara sa discute cu cineva, nici cu administratora. Momentan e mic, 1m, il pot scoate si sa il plantez in alta parte, dar a amenintat cu judecata daca fac asta. Va rog orice parere care sa ajute e binevenita.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
CipZec, utilizator
Toaletati nucul sau alti copaci, taiati crengile din dreptul geamurilor dvs

In privinta salcamului, nu are voie sa planteze de capul lui ca e domeniul public. Sesizati primaria.
Si daca il scoateti, va ameninta degeaba cu judecata, sa va dea.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Nu este voie sa toaletezi singur, mai ales un nuc, protejat de lege. Si nici nu vine nimeni, sunt x solicitari facute. Dar nu era discutia de ceea ce exista din trecut, eu m am referit la salcamul nou plantat si ceea ce va genera.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
CipZec, utilizator
Eu nu am zis sa faceti operatiunea singur, dar nu inseamna ca nu se poate face.
Faceți sesizări la Primărie cu nr inregistrare,nu va raspund sesizați Prefectura, Avocatul Poporului sa vedeți ca se vor mișca în cele din urma.Si dacă îl scoateți dvs nu are ce sa se întâmple dar va va sicana.probabil cu plângeri sau sesizări fără temei.Faceti o sesizare și la Politia Locala în funcție de răspuns vedeți cum procedați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taiere corcodus din gradina blocului liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am construit o extensie la parterul unui bloc pe baza unei autorizatii de constructie eliberata de Primarie privind amenajare sediu firma, creare alee ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)
Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)