avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia de mobilitate a fost pana la 1.05.2022 o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia de mobilitate a fost pana la 1.05.2022 o componenta ...

Indemnizatia de mobilitate a fost pana la 1.05.2022 o componenta impozabilă a salariului. Din 01.05 ea se va calcula tot in salariu dar neimpozabil sau va fi scoasă inafara statului de plata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 14 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizatia de mobilitate va beneficia de scutire de plata taxelor salariale atat timp cat aceasta se incadreaza in anumite plafoane, respectiv:
- in tara, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizatie prin hotarare a Guvernului, in limita a trei salarii de baza corespunzatoare locului de munca ocupat de salariatul care primeste indemnizatia;
- in strainatate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurna, prin hotarare a Guvernului, in limita a trei salarii de baza corespunzatoare locului de munca ocupat de salariatul care primeste indemnizatia.

[ link extern ] /
indemnizatia de delegare e scutita de taxe doar 60+60 zile pe an , indemnizatia de mobilitate daca se incadreaza in plafon tot 120 de zile pe an va fi scutit de taxe sau tot anul? multumesc frumos
Indemnizatia de mobilitate nu are un termen de scutire, ci o valoare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la impozitarea clauzei de mobilitate cu 01.01.2023 luminita_frangu luminita_frangu Referitor la impozitarea clauzei de mobilitate cu 01.01.2023 - cf art76 alin 4 indice 1 cod fiscal - suma calculata in limitele deductibile de ex de 12080 ... (vezi toată discuția)
Clauza de mobiliate _neclaritati nina.m nina.m Clauza de mobiliate poate fi mai mare de 2.5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizatia de delegare si mai mica de 33% din salariul de baza corespunzator ... (vezi toată discuția)
Clauza de mobilitate fixa poate fi integral neimpozabila? office.ascontabil office.ascontabil Pentru un muncitor necalificat care lucreaza in domeniul retelelor de telefonie, pe teren, in fiecare zi in alta locatie, uneori in alta localitate, pot sa ... (vezi toată discuția)