avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate bancare oprite din ajutorul de somaj
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate bancare oprite din ajutorul de somaj

Rate bancare oprite din ajutorul de somaj
Este legal ca banca sa-mi opreasca toata suma imdemnizatiei de somaj,pentru intarziere plata rate credit?
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2022
danyel4269, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:02, 15 Noiembrie 2022
Buna ziua, nu. Conform art. 729 Cpc (4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel. Trebuie sa faceti contestatie la executare in 15 zile de la data popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire anaf pe salariu Marinica Adriana Marinica Adriana Cat poate sa-mi opreasca angajatorul din salariile compensatorii? (vezi toată discuția)
Poprire naxi28 naxi28 am poprire pe salariu in cazul cand sant disponibilizat prin ordonanta si primesc o suma de bani drept compensatie este supusa si aceasta popririi? (vezi toată discuția)
Poprire concediu medical CALINAC CALINAC Buna ziua,as dori sa stiu daca sunt in concediul medical si am primit poprire la societate,firma poate sa imi popreasca 1/3 din venitul din concediul medical? (vezi toată discuția)