avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren fara acte. Unde pot gasi dovada proprietarului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren fara acte. Unde pot gasi dovada proprietarului de drept inainte de CAP?

Buna ziua,
Mi s-a adus de curand la cunostinta ca as fi mostenitoarea unei parcele de teren pe care nu am documente. Am doi martori care spun acelasi lucru insa nu stiu unde as putea verifica. Terenul ar fi achizitionat de strabunicul meu in jurul anului 1940. Pe timpul CAP s-a construit acolo o casuta iar bunicul, mostenitorul de drept, nu a mai facut titlu de proprietate dupa revolutie, pe ideea ca acolo locuieste un cuplu. Cei care locuiau acolo nu au mai avut copii, sunt decedati de 20 de ani si terenul este al nimanui, casa este pe jumatate daramata.
Intrebarea mea este, unde pot consulta arhiva sa vad daca exista vreun act doveditor pe numele strabunicului/bunicului pentru acest teren? La arhiva comunei unde aveau ei domiciliul sau la arhiva localitatii pe raza caruia este terenul?
Nu stiu de unde sa incep..
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 16:56, 15 Noiembrie 2022
Buna ziua!
Logic ar fi sa incepeti in localitatea unde este terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale viobarbu viobarbu Buna ziua! In anul 1940 strabunicul meu si fratele dumnealui au fost improprietariti de catre stat cu teren agricol, fiind orfani. Acest teren era intr-un ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)
Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)