avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident iesire cu spatele din parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident iesire cu spatele din parcare

Am parcat pe locurile marcate pe trotuar langa scoala unde las copilul si la iesire m-am asigurat ca masinile sunt oprite de pe sensul de mers si am dat cu spatele. Am lovit o duba care voia sa intoarca si a aparut brusc in spatele meu pe care nu am vazut-o. Cred ca duba a taiat o linie continua, desi nu e marcata imi aduc aminte ca acolo era o linie continua.
Intrebarea mea este cine e vinovat in acest caz?
Cel mai recent răspuns: victorh , utilizator 15:32, 19 Noiembrie 2022
dvs ca nu v-ati asigurat.
Cred ca poate fi considerat culpa comuna, mai ales daca acolo e linie continua.
§ 6. Reguli referitoare la manevre
Articolul 54
(1) Conducătorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a direcției de mers, de ieșire dintr-un rând de vehicule staționate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulație sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp și să se asigure că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.
(2) Semnalizarea schimbării direcției de mers trebuie să fie menținută pe întreaga durată a manevrei.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2022
latka, utilizator
Nu semnalizam si nici el, l-am lovit in lateral nu frontal. Are rost sa ma duc la politie sau sa incerc sa ma inteleg cu el?
In cazul in care e culpa comuna platim noi sau plateste asigurarea?
Daca implicati societatile de asigurari si ele sunt de acord, se acorda doar 50% din valoarea devizului de reparatie, restul se suporta de catre proprietarul masinii.
[ link extern ] /
Dusul la politie oricum e obligatoriu in primele 24 de ore, dupa eveniment, daca nu se face constatare amiabila, dupa aceea se ajunge la suspendare permis pe 30 de zile., conform art. 100/3/g din OUG 195/2002.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2022
latka, utilizator
Cred ca duba a taiat o linie continua, desi nu e marcata imi aduc aminte ca acolo era o linie continua.

mergeti la locul " faptei" si vedeti cum e.

Alte discuții în legătură

Intoarcere in intersectie semaforizata - accident ceciortan ceciortan Stimate Doamne, Domni, am un gust foarte amar in legatura cu reglementarea pe cale amiabila a unui accident soldat, desigur cu pagune materiale. In fapt, tatal ... (vezi toată discuția)
Accident auto, stabilire vinovat Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua , nu stiu exact ce sa fac , azi am discutat cu un avocat maine vom merge sa facem acte si apoi vom merge sa vedem dosarul. Ok , deci... Am avut un ... (vezi toată discuția)
Accident în intersecție cu linie continuă: am virat doar după ce m-am asigurat, dar am fost lovit de o dubă venită din spate. este sau nu culpă comună? andras csilla andras csilla buna seara am o intrebare, am avut un accident in mai, la o intersectie, unde eu viram spre stanga. Am semnalizat din timp ce inseamna ca aproximativ de la o ... (vezi toată discuția)