avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Termen legal rectificare Certificat de Cetățenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Termen legal rectificare Certificat de Cetățenie

Bună ziua,

Sunt cetățean al Republicii Moldova, în luna septembrie am depus Jurământul de Credință față de România, iar în momentul înmânării Certificatului de Cetățenie, împreună cu funcționarii ANC am constatat că data nașterii trecută în certificat este greșită.

Am completat cererea pentru rectificare pe loc, a fost verificată de către funcționari și a fost acceptată. Mi s-a spus că voi fi contactat pentru a mi se comunica soluția, însă nu mi s-a oferit nici un termen. Am încercat să primesc o clarificare prin email acum două saptămâni, însă răspunsul a fost unul vag - „Cererea dvs. este în lucru”.

Deoarece nu am primit un răspuns clar, există un termen legal pentru rectificarea Certificatelor de Cetățenie? Iar, în cazul în care greșeala a fost comisă de funcționar, exista posibilitatea de a urgenta legal procesul cu ajutorul unui avocat?

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: victor.cavca , utilizator 18:36, 25 Aprilie 2024
Salut, ati primit un raspuns pana la urma? Astept si eu pentru un raspuns de vreo 9 luni.
Bună ziua,

De atunci tot încerc să primesc un răspuns, dar primesc doar ”dosarul dvs. se află în procesare la departamentul competent”.

Am încercat să apelez la un avocat cu puțin timp după ce am postat, dar mi s-a spus că există puține șanse a urgenta procesul, deoarece legea nu definește termenul legal pentru rectificare certificatului de cetățenie (cum ar fi de exemplu cu erorile în actele de stare civilă).

Mi s-a spus că tot ce am putea face, e să venim în continuu cu petiții către ANC, cu speranța că vom fi ”auziți” odată și odată.

Dacă există cineva din avocații de pe forum cu experiență pe astfel de subiecte, aș fi recunoscător.

Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean republica moldova gmggmg gmggmg Sunt cetatea Roman si as vrea sa ma casatoresc cu o cetateanca Republica Moldova. M-ar interesa actele necesare atit mie cit si persoanei din Moldova pentru ... (vezi toată discuția)
Cetatenia romana natico01 natico01 Sunt cetateanca a Republicii Moldova. In 2003 tatal meu a depus actele necesare pentru redobandirea cetateniei romane. Alaturi cu actele lui au fost adaugate ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt un cetățean non ue moldova Giulia Iulia Giulia Iulia Buna ziua,o întrebare mai lunga...pt un cetățean moldovean ce acte necesare iar trebui pt a deveni un membru UE România? Căsătoria ar fi cel mai rapid ... (vezi toată discuția)