avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma cu 2 luni am dorit sa cumpar un apartament cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma cu 2 luni am dorit sa cumpar un apartament cu doua camere! ...

In urma cu 2 luni am dorit sa cumpar un apartament cu doua camere! Acesta in releveu ( copie pusa la dispozitie de proprietar) apare scris ,, garsoniera compusa din camera de zi, dormitor, baie" in suprafata totala de 29.90 mp iar in extrasul de Carte Funciara apare apartament cu doua camere in suprafata de 30 mp . Dorind sa.l cumpar prin credit ipotecar, banca m.a obligat sa inchei un contract de promisiune dandu.i vanzatorului un avans de 15%. Cu ocazia incheierii promisiunii, am intrebat notarul daca e apartament sau garsonieră, notarul precizand expres ca.i vorba de un apartament! Dupa ce depusesem in prealabil documentele la banca ale veniturilor mele si creditul fusese aprobat pe plan financiar( aveam venituri iar banca imi acorda suma necesara) m.am prezentat cu documentele garantiei ipotecare, in speta ale imobilului mai sus descris, si intr.un final banca mi.a respins garantia pe motiv ca nu este eligibil iar Releveul nu a fost dus in original de proprietar, existând dubii in urma verificărilor asupra copiei depuse ca aceast Releveu nu este avizat de OCPI si ar fi doar inregistrat in vederea aprobarii existând suspiciunea ca in original imobilul ar fi de fapt o garsoniera modificata fara autorizatii! Acum problema se pune in felul urmator, proprietarul- vanzatorul a dorit ca in contractul de promisiune sa stipuleze ca in cazul in care din motive independente nu ar avea loc vanzarea- cumpararea, eu sa pierd jumatate din avans adica 7,5% din suma inmanata cu ocazia incheierii promisiunii. Intrebarea mea este, pot sa.mi recuperez intregul avans dat catre vanzator sau voi pierde jumatate din el desi v.am expus situatia! Multumesc anticipat si astept un raspuns!
În funcție de contract se stabilește culpa.
Avocatii și judecatorii se ocupa de asa ceva dar cu actele în fața.
Pare sa fie vina proprietarului dar trebuie văzute actele pentru ca judecatorul nu judeca fara acte iar avocatul nu poate nici el judeca in prealabil cauza.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata utila mixu mixu Recent am contractat un apartament intr-un bloc aflat in constructie.In contractul de promisiune de vinzare-cumparare scrie:''apartamentul va avea 2 camere si ... (vezi toată discuția)
Nelamurire asupra dreptului de proprietate. detin personal sau este la comun spatiul mentionat ?? alin_mihai_ro alin_mihai_ro Buna seara stimati membrii avocatnet.ro. De ceva vreme, intampin o problema destul de delicata si am primit cate o opinie diferita de la fiecare persoana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa imi oferiti o formulare cat mai clara pentru ... schmidtalfred schmidtalfred Buna ziua, va rog sa imi oferiti o formulare cat mai clara pentru o conditie in promisiunea de cumparare a unui apartament care sa nu poata fi ... (vezi toată discuția)