avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am închiriat o garsoniera pe data de 15 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am închiriat o garsoniera pe data de 15 septembrie ...

Bună ziua,

Am închiriat o garsoniera pe data de 15 septembrie pe termen de 1 an prin agenție. Azi ma sunat agentul sa îmi spună ca proprietarul vrea sa vândă garsoniera și ca următorul proprietar nu vrea sa o dea în chirie și ca vrea sa o eliberez de pe 15 decembrie. Agentul a zis ca îmi cauta în alta parte. Totuși, mi se pare un abuz.Mentionez ca am fost la zi cu chiria si intretinerea si am contract.Ceva sfaturi pentru situația asta ? Mulțumesc !!!
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
Andande, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:33, 19 Noiembrie 2022
Daca aveti contract aveți dreptul de a locui.
Mergeți la avocat cu contractul.



Scris din București 2022
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Sunt de părere că nu puteți locui acolo până la sfârșitul contractului dacă nu a fost notat în cartea funciară, ceea ce e puțin probabil.

Art. 1.811. -
Dacă bunul dat în locaţiune este înstrăinat, dreptul locatarului este opozabil dobânditorului, după cum urmează:
a) în cazul imobilelor înscrise în cartea funciară, dacă locaţiunea a fost notată în cartea funciară;

Uitați-vă ce scrie în contract la denunțarea contractului. În opinia mea, aveți dreptul doar la perioadă de preaviz dublă față de cea prevăzută, care e de regulă 30 de zile. Dacă scrie în contract 30 de zile, ați mai putea sta 60.

Art. 1.812. -
(1) Dacă părţile convin astfel, locaţiunea încetează în cazul înstrăinării bunului dat în locaţiune.
(2) Cu toate acestea, locaţiunea rămâne opozabilă dobânditorului chiar şi după ce locatarului i s-a notificat înstrăinarea, pentru un termen de două ori mai mare decât cel care s-ar fi aplicat notificării denunţării contractului, conform prevederilor art. 1.816 alin. (2).

Deci nu vă pot obliga să plecați acum, dar dacă au client hotărât vă vor șicana continuu. Ar fi bine dacă v-ați căuta deja în altă parte.

Nu sunt prevăzute despăgubiri în contract în caz de reziliere unilaterală? Ce scrie în el, mai exact?
Ați plătit și dvs. comision agentului la închiriere, nu-i așa? Mi se pare tare incorect ce vi se întâmplă la atât de puțin timp după închiriere.
Contractul de locatiune este notat la ocpi?
In contractul de locatiune ,partile au convenit clauze asiguratorii,termene rezilere, caz forta majora?
Conditionat de clauzele contractual reciproc asumate,daca una dintre parti nu isi respecta termenii si conditiile asumate,partea interesata are dreptul sa solicite daune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie stefaniuradu stefaniuradu Am achizitionat un spatiu cu credit de la o banca s-a facut contract de vanzare cumparare la notar prin care vanzatorii declara ca imobilul nu este scos din ... (vezi toată discuția)
Clauze contract inchiriere spatiu comecial er0s22 er0s22 Buna ziua Pentru ca m-am lovit e problema asta in trecut cu un spatiu al carui proprietar s-a schimbat fiind executat de ANAF iar noul proprietar mi-a marit ... (vezi toată discuția)
Ca proprietar cum scap de chiriasii fostilor proprietari? sebala sebala am achizitionat o casa si nu pot beneficia de dreptul meu de proprietar deoarece chiriasii fostilor proprietari nu vor sa paraseasca casa desi au fost ... (vezi toată discuția)