avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Impunere platire dubla asigurare . Buna ziua, in 2007 ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Impunere platire dubla asigurare . Buna ziua, in 2007 am luat un credit imobiliar iar printre conditii ...

Buna ziua, in 2007 am luat un credit imobiliar iar printre conditii a fost incheierea unei asigurari a apartamentului in favoarea bancii. Luna aceasta am primit o instiintare ca trebuie sa platesc si platesc si PAD , daca nu banca i-mi va retine banii automat din cont. Este legal sa fiu obligat sa platesc aceasta polita care nu e cuprinsa in contract ? E legal ca banca sa ma oblige sa fac doua asigurari pe acelasi bun ? E legal sa-mi retina bani din cont fara acordul meu ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 12:26, 24 Noiembrie 2022
Polita PAD este obligatorie
Polita facultativa pe care o veti incheia are o fransiza de 20.000 euro, adica polita PAD
Nu este dubla asigurare, cele 2 polite (obligatoria si facultativa) se completeaza
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2022
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Polita de asigurare facultativa a locuintei NU se emite fara existenta unei polite de asigurare PAD valabile la data emiterii politei facultative.

Daca sa zicem ca polita de asigurare PAD expira pe parcursul valabilitatii politei facultative, aveti obligatia de a reinnoi polita de asigurare PAD.

Cititi:

[ link extern ]
Prima asigurare este stipulata in contract, nu este facultativa , cea PAD a intervenit dupa inceperea derularii contractului.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2022
kboomcat, utilizator
Dvs in calitate de client al bancii aveti obligatia de a respecta termenii contractuali, respectiv de a asigura printr-o polita de asigurare facultativa, imobilul pe care l-ati cumparat.

Totodata, trebuie sa stiti ca polita de asigurare facultativa NU se poate emite fara polita de asigurare obligatorie.

In cazul unei catastrofe, polita de asigurare PAD devine o fransiza pentru polita de asigurare facultativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinta artur1971 artur1971 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema . Eu am asigurat apartamentul de 5 ani in fiecare an . Acum vine legea si spune ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)