avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie masini second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie masini second hand

O firma neplatitoare de TVA, daca cumpara masini second hand din Germania, pe care le revinde in Romania, ce obligatii are daca achizitiile sunt de la persoane fizice;

1. este obligat sa se inregistreze ca platitor de TVA, daca depaseste plafonul de 10.000 euro? sau sa obtina cod special de TVA? Obligativitatea apare doar daca achizitioneaza de la persoane juridice?

2. plata o poate face nu numerar (euro), sa zicem ca valoarea medie pe masina achizitionata este 7-8000 euro?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara secon-hand mery52 mery52 Buna ziua, am o Intrep. Individ., nu sunt platitor de TVA, si doresc sa cumpar autoturisme secon-hand din U.E. de la persoane juridice si fizice, si sa le ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)