avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Accize la comert de vinuri linistite
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Accize la comert de vinuri linistite

Buna ziua, o societate doreste sa faca comert de vinuri linistite, produsele incadrate la codurile NC 2204 si 2205, achizitie intracomunitara, respectiv achizitie din Spania, si sa faca vanzarea in Romania. Ma intereseaza:
- daca societatea are obligatia, fiind comerciant, de a declara si achita accize in Romania pentru aceste achizitii intracomunitare de vinuri?
- daca are obligatia de a aplica sistemul E-Transport ?
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2022
tinan2009, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce coduri caen sunt necesare pentru import export din u.e.? liliana1966 liliana1966 as dori sa stiu ce coduri caen sunt necesare pentru importul de marfuri din ue on line -alimentare si nealimentare-si vanzarea lor in Romania si on line si ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara bauturi alcoolice si cafea prajita viniqum viniqum Buna ziua , Florin Chiriac este numele meu , iar compania pe car eo reprezint vrea sa achizitioneze spre vanzare bauturi alcoolice( vin linistit , bere) ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)