avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. Întrebarea mea este legata de dreptul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. Întrebarea mea este legata de dreptul muncii. In ...

Bună seara. Întrebarea mea este legata de dreptul muncii. In cazul renunțării la post in cadrul unui contract de munca de medic rezident pe post care sunt consecințele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 22 Noiembrie 2022
Prin Decizia nr. 26/26.10.2020 ICCJ, pronuntata in recurs in interesul legii, instanta suprema a transat definitiv aceasta chestiune, decizia fiind de o importanta covarsitoare, in conditiile in care, atata timp cat sumele plătite de o unitate medicală cu titlu de bursă de rezidenţiat unui medic rezident în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 nu constituie o cheltuială ocazionată cu pregătirea profesională a acestuia, este evident ca daca respectivul medic nu continua raporturile de munca pe o durata egala cu durata rezidentiatului cu unitatea medicala cu care a incheiat contractul individual de munca, urmare a demisiei sale, si activeaza ulterior intr-o alta unitate medicala, nu va mai fi tinut la restituirea respectivelor sume de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt rezidenta an 3 pe post in medicină de urgență. ... Olgutza261 Olgutza261 Bună ziua! Sunt rezidenta an 3 pe post in Medicină de urgență. Am întrat în rezidențiat în 2015 și a trebuit sa întrerup in 2017 din motive ... (vezi toată discuția)
Rezident renunta la post anonimagda anonimagda Fiica mea, medic, doreste sa renunte la post dupa ce a terminat rezidentiatul. Unitatea sanitara pretinde restituirea bursei pe care a primit-o pe perooada ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la calitatea de rezident atrage dupa sine obligatia de a plati cheltuieli de personal? wikikikisorikiki wikikikisorikiki Buna ziua! Daca un rezident (pe loc, nu pe post) doreste sa demisioneze dupa doar 6 luni sau 1 an de la angajare si sa renunte complet la calitatea de ... (vezi toată discuția)