avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTUL MUNCII!!!! Buna! Vă rog, am nevoie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTUL MUNCII!!!! Buna! Vă rog, am nevoie de puțină îndrumare.. Prietena mea ...

Buna! Vă rog, am nevoie de puțină îndrumare..
Prietena mea are o firmă, micuță ce e drept, in domeniul construcțiilor. A încheiat de câteva luni un contract cu o altă firmă. Pe teren, a trimis un angajat pentru măsurători. Acesta din urmă a hotărât să își facă propria firmă și chiar s-ar fi înțeles cu oamenii cu care a fost încheiat contractul, să-i preia prietenei mele lucrarea. Ba mai mult, deși a fost rugat să semneze demisia, acesta refuza punând condiția să fie plătit cu o sumă de 3 ori mai mare decât salariul stabilit. Poate face ceva prietena mea privitor la demisie? Dacă exista vreo procedura prin care să-l poată da afară...
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
Roxana47, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 23 Noiembrie 2022
In cazul demisiei nu poate "face ceva", dar il poate concedia, conform cerintelor din Codul muncii
Sa discute doamna cu un jurist/contabil si sa vada care este calea mai usoara de urmat ( desfintarea postului, concediere pentru absente...).

Plus ca in cazul demisiei nu se plateste nimic salariatului ( in afara de drepturile salariel prevazute in contract, ccm...)
Ce vrea el este un "stimulent" pentru a pleca, asta dupa ce i-a furat contractul prietenei dvs.

Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar credeti ca un contabil s-ar pricepe la toate?

O concediere presupune mai muti pasi ..acel salariat are clauza de neconcurenta ?
Din păcate, nu. Nu are clauză.


Cornel Vasile a scris:

Chiar credeti ca un contabil s-ar pricepe la toate?

O concediere presupune mai muti pasi ..acel salariat are clauza de neconcurenta ?

Constituie concurență neloială, în sensul prezentei legi, și sunt interzise următoarele practici comerciale ale întreprinderii și/sau ale angajatului care contravin uzanțelor cinstite și principiului general al bunei-credințe și care produc sau sunt susceptibile să producă prejudicii altor întreprinderi, după cum urmează:
...
b) deturnarea clientelei unei întreprinderi concurente de către un fost sau actual angajat, prin folosirea unor informații despre care acesta avea cunoștință la momentul săvârșirii faptei că reprezintă secrete comerciale sau informații confidențiale și a căror dezvăluire poate dăuna semnificativ intereselor acelei întreprinderi;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidentialitate cim Simplu07 Simplu07 Buna ziua, In contractul de munca este precizat urmatorul lucru \"dupa incetarea contractului de munca salariatul este obliat sa pastreze secretul asupra ... (vezi toată discuția)
Preaviz 45 zile fara sa semnez actul aditional iulya_amc2006 iulya_amc2006 Buna ziua, Lucrez la o firma de contabilitate din 2013, pe functia de contabil. In 2016 mi -a fost modificata functia din contabil in sef birou contabilitate ... (vezi toată discuția)
Concurența neloială elena.sem elena.sem Se poate da in judecata o firma care face concurenta neloiala? (vezi toată discuția)